Duitsland 2002. Thriller van Angeliki Antoniou. Met o.a. Ann-Kathrin Kramer, Peter Lohmeyer, Heinrich Schmieder, Mathias Herrmann en Roman Knizka.

VPRO Cinema

Michelle Eisner (Kramer) is psychologe bij de politie in Frankfurt, waar ze dadersprofielen maakt. Door haar laatste zaak is ze gedeprimeerd geraakt omdat ze zichzelf verwijt te laat met de juiste schets gekomen te zijn, waardoor er een jongen is vermoord. Ze neemt enige tijd vrij om op verhaal te komen en ontmoet een zekere Thomas (Lohmeyer), op wie ze verliefd wordt. Ondertussen maakt een seriemoordenaar de nodige slachtoffers en Michelle wordt opgeroepen om weer aan het werk te gaan. Het scenario van Britta Stöckle naar de roman van de 40-jarige Silvia Kaffke doet denken aan de B-film met Jeff Fahey SKETCH ARTIST uit 1992 van Phedon Papamichael, inmiddels een cultfilm - maar dat zal wel op toeval berusten. De 46-jarige Antoniou die architectuur studeerde, kwam op 24-jarige leeftijd van de DFFB en draait regelmatig tv-films. Deze met een geroutineerde Kramer in de hoofdrol deed de hoop opflakkeren voor een serie met Kramer, maar het is tot nu toe bij een tweetal films gebleven. Het camerawerk is van Rudolf Blahacek.

credits

Regie:
Angeliki Antoniou
Cast:
Ann-Kathrin Kramer, Peter Lohmeyer, Heinrich Schmieder, Mathias Herrmann, Roman Knizka, Astrid Meyerfeldt, Nadja Zwanziger, Mathias Hermann
Productie:
Norbert Walter, Karl-Eberhard Schäfer
Camera:
Rudolf Blahacek
Muziek:
Fabian Römer
Jaar:
2002
Alt. titels:
Tödliche Wege der Liebe
Genres:
Thriller, Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen