Polizeiruf 110: Der Prinz von Homburg

2004, Titus Selge, 90 minuten

Duitsland 2004. Misdaad van Titus Selge. Met o.a. Jan-Gregor Kremp, Inga Busch, Jürgen Schornagel, Jürgen Tarrach en Doris Schade.

VPRO Cinema

In TATORT-traditie breidt het werkterrein van de POLZEIRUF zich uit. Dit is de eerste aflevering uit de elegante provincieplaats Bad Homburg, compleet met casino en niet ver van de Main-metropool Frankfurt. De onorthodoxe Kommissar Jan-Gregor Kremp (Keller) uit Berlijn gaat naar Bad Homburg om zijn overleden vader de laatste eer te bewijzen en de nalatenschap te regelen. Het wordt tegelijkertijd een reis terug in zijn verleden en een speurtocht naar de doodsoorzaak als hij het vermoeden krijgt dat zijn vader niet op een natuurlijke wijze is gestorven. Hij begint te speuren, ontdekt een onvermoede romantische affaire en stuit op de glibberige Andr[KA1]e Bijou (Tarrach), de wat merkwaardige kok van het restaurant van Sophie Stein (Busch), met wie Kremp algauw een vriendschappelijke band aanknoopt. Ook ontmoet hij zijn vroegere mentor Wilhelm Meister (Schornagel) weer, die zich aanvankelijk met de zaken bemoeit, maar uiteindelijk helpt bij de oplossing van de zaak, waarin Kremp nog even zelf als verdachte bovenaan de lijst komt. Vooral een sfeervolle aflevering, waarvan de liefhebber van de serie mag hopen dat er nog meer zullen komen. De rolbezetting bestaat uit uitstekende karakterspelers. Het mysterieuze, melancholische scenario is van regisseur Selge en niet zonder humor. Het camerawerk is van Frank Blau.

credits

Regie:
Titus Selge
Cast:
Jan-Gregor Kremp, Inga Busch, Jürgen Schornagel, Jürgen Tarrach, Doris Schade, Jürgen Stößinger, Felix Vörtler, Matthias Scheuring, Ellen Schulz, Károly Pákozdy, Adnan Maral, Fee Hübner, Rainer Ewerrien
Scenario:
Titus Selge
Camera:
Frank Blau
Muziek:
KAB Fischer
Jaar:
2004
Alt. titels:
Prinz von Homburg, Der
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer