Duitsland/Oostenrijk 2004. Romantiek van Paul Hengge. Met o.a. Sylvester Groth, Eva Herzig, Herbert Fröttinger, Susi Nicoletti en Hanns Zischler.

VPRO Cinema

George Bender (Groth) en Eva Sahlmann (Herzig) leerden elkaar kennen bij een concert van Bruckner in Linz in Oostenrijk. Zij was rond de twintig, George wat ouder. Hij kwam uit de DDR en zij logeerde bij haar tante. George ging terug naar de DDR en Eva ging in Berlijn studeren vanwege George - dat was in 1987. Een liefde per brief bloeide op, maar toen de muur gevallen was, vertrok George niet naar West-Duitsland, maar naar Amerika en Eva hoorde steeds minder van hem totdat het stil werd. Eva is begin dertig en heeft een goed betaalde baan als succesvolle event- sales manager van een gerenommeerd hotel aan de Potsdamer Platz in Berlijn en George komt onderhandelen namens een machtige investeringsgroep uit New York. Wie niet op de titel let, vraagt zich in spanning af hoe het zal aflopen. Krijgen ze elkaar? Zo'n typische liefdesfilm, die er te mooi uitziet om waar te zijn, inclusief het scenario van regisseur Hengge, maar de rollen doen hun best om je er in te laten geloven. Het camerawerk is van Martin Stingl.

credits

Regie:
Paul Hengge
Cast:
Sylvester Groth, Eva Herzig, Herbert Fröttinger, Susi Nicoletti, Hanns Zischler, Mercedes Echerer, Christel Peters, Herbert Föttinger
Scenario:
Paul Hengge
Productie:
Doris J. Heinze
Camera:
Martin Stingl
Muziek:
Robert Schulte-Hemming
Jaar:
2004
Alt. titels:
Glücklicher Tag, Ein
Genres:
Romantiek
Trefwoorden:
Romantisch drama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland, Oostenrijk

op televisie
0 uitzendingen

Ein glücklicher Tag (2004) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken