Tatort - Stirb und werde

2004, Claudia Garde, 90 minuten

Duitsland 2004. Mysterie van Claudia Garde. Met o.a. Axel Milberg, Matthias Brandt, Maren Eggert, Mehdi Moinzadeh en Thomas Kügel.

VPRO Cinema

De derde zaak van Borowski (Milberg) en Zainalow (Moinzadeh). De zestien-jarige Rita K[KA3]ohler wordt levenloos op een concertvleugel aangetroffen. Haar stoffelijk overschot is gebalsemd en er moet een engerd aan het werk geweest zijn, die waarschijnlijk hulp van buitenaf heeft gekregen. Rita was een groot muzikaal talent. Korte tijd later wordt de tachtig-jarige schaakgrootmeester Hahnemann vermoord; ook zijn lijk is zorgvuldig gebalsemd. Het lijkt waarschijnlijk dat dit het werk is van een gestoorde seriemoordenaar die het op begaafde mensen heeft voorzien. Deze theorie wordt bevestigd als de zeven-jarige Bj[KA3]orn, een knaapje met een zeer hoog IQ, verdwijnt. Borowski vraagt raad aan Frieda Jung (Eggert), de psychologe van de politie. Is zij in staat een duidelijk dadersprofiel op te trekken zodat Borowski en Zainalow nog op tijd komen om Björn het leven te redden? Hun vooruitzichten zijn tamelijk hopeloos: ze weten niet waar Björn is en wie hem vasthoudt. Een hele behoorlijke aflevering die beslist gewaardeerd zal worden door de talloze fans van de serie. Het scenario is van Orkun Ertener. Het camerawerk is van Martin Farkas. Aflevering 574.

credits

Regie:
Claudia Garde
Cast:
Axel Milberg, Matthias Brandt, Maren Eggert, Mehdi Moinzadeh, Thomas Kügel, Tamara Simunovic, Anna Thalbach, Sólveig Arnarsdóttir, Barbara Stoll
Scenario:
Orkun Ertener
Productie:
Doris J. Heinze
Camera:
Martin Farkas
Muziek:
Jörg Lemberg
Jaar:
2004
Alt. titels:
Stirb und werde
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Stirb und werde (2004) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer