Rosamunde Pilcher - Dem Himmel so nah

2004, Dieter Kehler, 90 minuten

Duitsland 2004. Drama van Dieter Kehler. Met o.a. Marisa Burger, Alexander Wussow, Renate Schroeter, Claus Wilcke en Wanja Mues.

VPRO Cinema

Op het dertig-jarige huwelijksfeest van Edwina (Schroeter) en Henry Harley (Wilcke) vertelt hun alleenstaande dochter Tessa (Flieger), die in Parijs woont, dat ze zwanger is. Ze verzwijgt dat de vader paardenfokker Thomas White (Knizka) is. Zoon Rodney (Wussow) uit Londen, die ook is komen aanreizen, blijft deze zomer nog een paar dagen logeren, en ontmoet zijn jeugdliefde Anne (Burger) weer. Haar man Simon (Mues) zit in geldzaken, die uit de hand gelopen zijn. Twee vragen zullen de kijksters bezighouden: onthult Tessa de naam van de vader en krijgen Anne en Rodney elkaar? Het scenario van Astrid Meyer-Gossler is een bewerking van het zoveelste pulpverhaal van de uiterst succesvolle Rosamunde Pilcher, die plechtig beloofd had ermee op te houden. Alles ziet er glanzend en stijlvol uit, maar het is zo oer-vervelend. Het kijkersvolk krijgt wat het verdient... Het camerawerk is van Franz Ritschel.

credits

Regie:
Dieter Kehler
Cast:
Marisa Burger, Alexander Wussow, Renate Schroeter, Claus Wilcke, Wanja Mues, Janina Flieger, Roman Knizka, Marisa Burger
Camera:
Franz Ritschel
Muziek:
Richard Blackford
Jaar:
2004
Alt. titels:
Dem Himmel so nah
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer