O trech ospalých princeznách

1997, Svatava Simonová, 65 minuten

Tsjechië 1997. Familiefilm van Svatava Simonová. Met o.a. Matej Hádek, Tereza Grygarová, Sabina Králová, Sárka Ullrichová en Viktor Preiss.

VPRO Cinema

De koning (Preiss) begrijpt niet waarom zijn dochters Lina (Grygarov[KA1]a), Klara (Kr[KA1]alov[KA1]a) en Maria (Ullrichov[KA1]a) altijd zo verschrikkelijk moe zijn. Ze zijn te moe om op te staan, te moe om zich aan te kleden, te moe om te eten, te moe om op te zijn, te moe om trouwgrage prinsen te ontvangen enz. `s Ochtends staan er wel bijna geheel versleten dansschoentjes voor hun slaapkamerdeuren. Dansen ze soms de ganse nacht? De koning vaardigt een dansverbod uit en plaatst schildwachten voor de deuren van hun vertrekken. Het lijkt niet te helpen totdat de mandenvlechter Peter (Hádek) in het geweer komt met de hulp van een goede fee. Als beloning mag hij huwen met de jongste prinses op wie hij verliefd is. En zij leefden nog heel lang en gelukkig. Degelijke sprookjesfilm voor kleine kijkers, die net iets langer duurt dan een uur - een ideale lengte. Het scenario is van Jana Knitlová. Het camerawerk is van Jirí Kadanka.

credits

Regie:
Svatava Simonová
Cast:
Matej Hádek, Tereza Grygarová, Sabina Králová, Sárka Ullrichová, Viktor Preiss, Simoná Postlerová, Petr Kostka, Boris Rösner, Frantisek Rehák, Lukás Vaculík, Magdalena Chrzová
Scenario:
Jana Knitlová
Camera:
Jirí Kadanka
Muziek:
Ladislav Simon
Jaar:
1997
Alt. titels:
Trech ospalých princeznách, O
Genres:
Familiefilm, Fantasy
Trefwoorden:
Kinderfilm, Sprookje, Jeugdfilm
Landen:
Tsjechië


op televisie
0 uitzendingen

Reageer