Tatort - Teufel im Leib

2004, Hans Christian Blumenberg, 90 minuten

Duitsland 2004. Mysterie van Hans Christian Blumenberg. Met o.a. Jochen Senf, Gregor Weber, Leslie Malton, Sky Dumont en Jessica Schwarz.

VPRO Cinema

Het scenario van Senf en regisseur Blumenberg gaat in op een steeds groter wordend modeverschijnsel, de plastische chirurgie. Daarbij worden talloze medische fouten gemaakt door charlatans, en snelverdieners uit de medische wereld. Levens worden verpest en slachtoffers worden psychiatrische pati[KA3]enten. Voor de man of liever gezegd de vrouw in de straat is deze medische verfraaiing van het menselijk lichaam minder weggelegd en daarom hebben Senf en Blumenberg deze zaak wijselijk in de betere kringen laten spelen. Sandra Waller (Schwarz), de dochter van de bekende gynaecoloog Alfred Waller (Berkel), valt in handen van professor Till Pfortner (Du Mont) en moet nadat zij `onder Pfortners mes` is geweest, behandeld worden in de psychiatrische kliniek van Dr. Cordula Scholz (Malton), die uit het lijden van haar pati[KA3]enten ook nog een forse munt slaat: ze stelt de therapeutische schilderijen over angsten en fobie[KA3]en tentoon in een galerie. Max Palu (Senf) komt in het geweer zodra Scholz en haar schilderende vriendin, Dr. Barbara Schreiner (Ley) doodgeschoten zijn. Alsof dit niet genoeg is: ook dokter Waller legt het loodje. Op zijn kenmerkende manier gaat Max de zaak na en het spoor leidt tot ver in Frankrijk. Eindelijk weer eens een aflevering uit Saarland, die zijn buurland niet vergeet en samenwerkt met de Franse collega's. Puik spel. Het camerawerk is van Klaus Peter Weber. Aflevering 579.

credits

Regie:
Hans Christian Blumenberg
Cast:
Jochen Senf, Gregor Weber, Leslie Malton, Sky Dumont, Jessica Schwarz, Christian Berkel, Sascha Ley, Tatjana Clasing, Alice Hoffmann
Productie:
Inge Plettenberg
Camera:
Klaus Peter Weber
Muziek:
Frank Nimsgern
Jaar:
2004
Alt. titels:
Teufel im Leib
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Teufel im Leib (2004) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer