Tatort - Schichtwechsel

2004, Jane Ainscough, 90 minuten

Duitsland 2004. Mysterie van Jane Ainscough. Met o.a. Axel Milberg, Maren Eggert, Mehdi Moinzadeh, Stefanie Stappenbeck en Felix Eitner.

VPRO Cinema

Het gaat niet goed met de scheepswerf Ostendorf in Kiel. Er moeten mensen worden ontslagen. De machtige Bruhns, die voorzitter is van de personeelskern, wil hooguit accoord gaan met vijftig man. Hij is onverzettelijk in het gesprek met directeur Ostendorf (Eitner), terwijl zijn collega Heise (Nimtz) zich soepel opstelt en naar een rationele oplossing zoekt. Onder de medewerkers heerst grote onrust, want niemand weet of hij of uit de boot zal vallen. Directiesecretaresse Tatjana Matthies (Stappenbeck) is zelfs bereid met Bruhns tussen de lakens te duiken als dat de arbeidsplaats van haar broer Benno (Schwering- Sohnrey) kan redden, want ze vreest dat Benno nimmer meer aan de slag komt. Haar vriend Holger (Voelklein), die ook op de werf werkt, is uiteraard niet erg gelukkig met haar houding. De volgende morgen wordt Bruhns levenloos uit het water opgevist. Kommissar Borowski (Milberg) begint een onderzoek en merkt dat de staking, waarmee Bruhns gedreigd had, is afgeblazen door tussenkomst van Heise. Er zijn vijftig verdachten met hetzelfde motief, maar het kan ook een crime passionnel of om een 'herenaccoord' gaan. De oplossing zit hem in de titel... Uitstekend gespeelde, sociaal getinte TATORT. Het sterke scenario is van Jan von der Bank. Het camerawerk is van Volker Tittel. Aflevering 261.

credits

Regie:
Jane Ainscough
Cast:
Axel Milberg, Maren Eggert, Mehdi Moinzadeh, Stefanie Stappenbeck, Felix Eitner, Joram Voelklein, Arndt Schwering-Sohnrey, Joachim Nimtz, Bruno F. Apitz
Scenario:
Jan von der Bank
Productie:
Doris J. Heinze
Camera:
Volker Tittel
Muziek:
Fabian Römer
Jaar:
2004
Alt. titels:
Schichtwechsel
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Schichtwechsel (2004) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer