Duitsland 2004. Drama van Klaus Gietinger. Met o.a. Karl-Heinz von Hassel, Peter Weck, Wolfgang Winkler, Heidelinde Weiss en Ernst Stankovski.

VPRO Cinema

Alweer een aflevering met ex-TATORT Kommissar Edgar Brinkmann (Von Hassel), een gentleman, bijgenaamd Fliege, die nog niet helemaal gewend is aan zijn pensioenstelling. Hij deelt nog steeds een flat met toneelspeler-zonder-rol Otto von Thalheim (Weck) en gepensioneerde dierenarts Richard Bilinsky (Winkler). Ursula Dietrich (Weis), bijgenaamd Frau Dieter, zorgt nog altijd voor hen. Otto krijgt eindelijk een filmrol, verzwijgt dat het om een reclamefilmpje gaat en vraagt de tegenstribbelende Frau Dieter om op treden als zijn agente. Ondertussen worden er dreigementen ontvangen en volgens Otto komen die van oude vijanden van Fliege, die nog een appeltje met hem te schillen hebben. Tenslotte blijkt het om een andere zaak te gaan, zodat er ook nog een rol voor Richard weggelegd is. Het scenario is van Thomas Kirdorf, die de nodige TATORT-afleveringen op zijn naam heeft staan. Deze keer is zijn werk een verzameling van schetsen, die door de bank genomen heel tam zijn en uitsluitend ware fans van het personage Kommissar Brinkmann kunnen bekoren. Het camerawerk is van Peter Hoffmann.

credits

Regie:
Klaus Gietinger
Cast:
Karl-Heinz von Hassel, Peter Weck, Wolfgang Winkler, Heidelinde Weiss, Ernst Stankovski, Dieter Kirchlechner, Karin Baal, Kristina van Eyck, Walter Renneisen, Jörg Zick, Martin May, Andreas Wellano, Hans Weicker
Scenario:
Thomas Kirdorf
Productie:
Christian Bender
Camera:
Peter Hoffmann
Muziek:
Klaus Roggors
Jaar:
2004
Genres:
Drama, Thriller, Misdaad, Mysterie
Trefwoorden:
Melodrama, Detectivefilm, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Fliege hat Angst (2004) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken