Duitsland 2004. Misdaad van Thomas Jacob. Met o.a. Jaecki Schwarz, Wolfgang Winkler, Marijam Agischewa, Jürgen Mai en Hilmar Eichhorn.

VPRO Cinema

Het begint voor Schm[KA3]ucke (Schwarz) en Schneider (Winkler) met de moord op wijnboer Werner Braum[KA3]uller (Mai). Diens vrouw Margot (Agischewa) komt als daderes in aanmerking omdat Werner een amoureuze relatie onderhield met Eva Brenner (Lueger), maar Margot beschikt over een waterdicht alibi. De speurneuzen komen op het idee dat Eva`s man Malte (Duryn), die in geldzorgen verkeert, misschien Werner in opdracht heeft omgelegd, maar voordat hij gehoord kan worden, heeft ook hij het loodje gelegd. Voor het speurdersduo is het zonder meer duidelijk dat iemand aan de touwtjes trekt. Het scenario van Sabine Thiesler en regisseur Jacob is de klassieke stijl van de oude afleveringen uit de DDR-dagen: de elementen van de zaak zijn bekend en nu gaat het erom hoe de speurders met veel geduld en gewroet de bekentenissen over tafel krijgen. Uitstekend gespeeld en voor liefhebbers om van te smullen. Het camerawerk is van Thomas Plenert.

credits

Regie:
Thomas Jacob
Cast:
Jaecki Schwarz, Wolfgang Winkler, Marijam Agischewa, Jürgen Mai, Hilmar Eichhorn, Patricia Lueger, Hendrik Duryn, Andreas Schmidt-Schaller, Marie Gruber
Camera:
Thomas Plenert
Muziek:
Axel Donner
Jaar:
2004
Alt. titels:
Bild von einem Mörder, Ein
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen