Der Bergpfarrer

2004, Ulrich König, 90 minuten

Duitsland 2004. Drama van Ulrich König. Met o.a. Stephan Luca, Wolfgang Fierek, Doreén Dietel, Laura Borlein en Traudl Oberhorner.

VPRO Cinema

De nog jonge pastoor Sebastian Reiter (Luca) is zielzorger in het dorpje St. Florian in de Beierse Alpen. Zijn collega pastoor Leonard (Fierek) doet hetzelfde in het naburige Hohenau. De pompeuze Leonard meent dat [KA1]e[KA1]en herder genoeg is voor beide gemeentes en probeert vader Sebastian opzij te schuiven, maar de dorpelingen van St. Florian beschouwen Sebastian als een held. Ondertussen is de aantrekkelijke en nog jonge arts Katharina Angerer (Dietel) met haar dochtertje Lena (Borlein) uit Berlijn teruggekeerd naar St. Florian. Zij is de jeugdliefde van Sebastian. Zij was met de noorderzon naar een onbekende bestemming vertrokken. Uit wanhoop is de verdrietige Sebastian naar het priesterseminarie gegaan, hoewel hij zich nu afvraagt of Lena niet zijn dochtertje is. Wie of wat zal sterker zijn: de liefde of het geloof? Een en ander komt tot een hoogtepunt als Sebastian en Katharina elkaar ontmoeten op de bergwei van Katharina`s grootmoeder. Voor romantische zielen een sauerkraut- bewerking van THE THORNBIRDS (1983) in fastfood-vorm: het ziet er van buiten goed uit, bevat geurige aroma's maar als je hem op hebt, heb je nog steeds honger. Het spel is onberispelijk. Het scenario met versleten ideeën is van regisseur König en vrijelijk geïnspireerd op de boeken van Lothar Gräner. Het camerawerk is van Ludwig Franz. Stereo, 16:9.

credits

Regie:
Ulrich König
Cast:
Stephan Luca, Wolfgang Fierek, Doreén Dietel, Laura Borlein, Traudl Oberhorner, Jens Peter Nünemann, Hans Clarin, Herman van Ulzen, Christiane Blumhoff
Camera:
Ludwig Franz
Jaar:
2004
Alt. titels:
Bergpfarrer, Der, Liebe und andere Ÿberasschungen
Genres:
Drama, Romantiek
Trefwoorden:
Heimatfilm, Romantisch drama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Der Bergpfarrer (2004) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer