Verenigd Koninkrijk 2003. Mysterie van Paul Harrison. Met o.a. David Jason, Bruce Alexander, Caroline Harker, James McKenna en David McKail.

VPRO Cinema

Een nachtwaker wordt overvallen en de enige getuige is een autistische jongen (Sturgess), die wartaal spreekt. En alsof Frost niets anders aan zijn hoofd heeft: Mullett (Alexander) vraagt hem met pasklare antwoorden te komen over een serie inbraken in een nieuwbouwwijk. Er is dan ook nog een tweede reeks inbraken, maar daarvan vermoedt Frost een verband met de bezorgers van fastfood. Een zeven-jarige jongen wordt vermist, en zijn vader hekelt het doen en laten van zijn zoon. Frost denkt dat hij wel eens iets te maken zou kunnen hebben met de inbraken in de nieuwe huizen. Tegelijkertijd kijkt hij met wantrouwen naar projectontwikkelaars die een terrein bouwrijp maken, waarin zich een oude steengroeve bevindt. Al deze rode draden komen bij elkaar in de finale. In het subplot neemt Hazel Wallace (Harker), die pas moeder is geworden, haar baby Emma mee naar het bureau. Gebaseerd op de romans van R.D. Wingfield; het scenario is van David Gilman. Aflevering 32 uit het zevende seizoen.

credits

Regie:
Paul Harrison
Cast:
David Jason, Bruce Alexander, Caroline Harker, James McKenna, David McKail, Jimmy Yuill, Maurice Roëves, Jane Gurnett, Jim Sturgess, Rob Spendlove, Elizabeth Rider, Paterson Joseph, Sheila Whitfield, Samuel Graham, Andy De La Tour, Wayne Foskett, Mike Savage, Michael Jenn, Stephen Rashbrook, Ian Barritt, Cate Fowler, Norman Beg, Liam Fox
Scenario:
David Gilman
Productie:
Simon Lewis
Jaar:
2003
Alt. titels:
Touch of Frost: Close Encounters, A, Close Encounters
Genres:
Mysterie, Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story, Detectivefilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen