Denemarken/Duitsland 2004. Actiefilm van Jannik Johannsen. Met o.a. Jens Albinus, Ghita Nørby, Marina Bouras, Steen Stig Lommer en Janus Nabil Bakrawi.

VPRO Cinema

Uitgerekend een moord in de tuin van het hotel waar Hallgrimsson (Albinus) is ondergebracht. Het spoor leidt naar Noorwegen en duidt op medeplichtigheid van rocker Arly (Suurballe). Hallgrimsson denkt niet dat Arly de dader is; hij heeft eerder aanwijzingen om de hand te herkennen van de ontsnapte ex-KGB-er Sergej. Ondertussen verplicht de bedrijfsarts hem om met de psychologe te praten. Schoorvoetend stemt Hallgrimsson toe, maar het gesprek met Emma (Arcel), loopt bijna uit op een regelrechte ramp door haar gebrek aan tact. Niettemin klapt Hallgrimsson niet dicht en slaagt hij erin de moord op te lossen. Krijgt hij Sergej nu wel of niet te pakken? Al een stuk minder dan het eerste deel, maar het blijft voor de liefhebbers voldoende overeind. Het scenario van Mai Brostrøm en Peter Thorsboe is heel spannend, en liefhebbers van Scandinavische krimi's die niet onderdoen voor de Duitse kunnen hun hart ophalen aan heel wat actie en gedegen spel. Het camerawerk is van Eric Kress.

credits

Regie:
Jannik Johannsen
Cast:
Jens Albinus, Ghita Nørby, Marina Bouras, Steen Stig Lommer, Janus Nabil Bakrawi, Susan Annabel Olsen, David Owe, Morten Suurballe, Anne Ryg, Bjørn Sundquist, Lotte Munk Fure, Morten Lützhøft, Niels Anders Thorn, Hans Henrik Clemensen
Productie:
Ingolf Gabold, Michael Bille Frandsen, Sven Clausen, Pernille Skov Sutherland
Camera:
Eric Kress
Muziek:
Jacob Groth
Jaar:
2004
Alt. titels:
Kodenavn: Skylla, Skylla, Spur des Verbechens, Die, Codename: Skylla
Genres:
Actiefilm, Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story, Misdaadthriller
Landen:
Denemarken, Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Ø rnen - Kodenavn: Skylla (2004) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken