Doppelter Einsatz - Mord auf dem Stundenplan

2004, Dror Zahavi, 90 minuten

Duitsland 2004. Misdaad van Dror Zahavi. Met o.a. Despina Pajanou, Gerhard Garbers, Jockel Tschiersch, Jürgen Janza en Eva Herzig.

VPRO Cinema

Petra Kleinert als Ellen Ludwig is uit de serie geschreven. Ellen is om het leven gekomen bij een vliegtuigongeluk (de sympathieke Kleinert kan dus niet meer terugkomen - jammer). Dan komt er een jobstijding: Sabrina Nikolaidou (Pajanou) is juist bezig met een onderzoek naar een moord op een gemengde school, waar een lerares levenloos in het toilet is aangetroffen. Sabrina krijgt hulp van een eveneens blonde vervangster, Caroline `Caro` Behrens (Herzig). Veel tijd krijgen de dames niet om kennis te maken, want als ze op de school op een muur van stilzwijgen stuiten, gaat de kloeke Sabrina undercover en dat kost haar bijna haar koppie. Caro blijkt een koele smeris te zijn, die op het juiste moment op de juiste plaats is. Met zijn tweeën, als de kijkcijfers het willen, zullen ze de nodige misdaadavonturen beleven. We hebben niets tegen Herzig, integendeel, ze doet het best goed, maar ze is geen Kleinert. Het zij zo. De fans moesten even slikken, maar pasten zich snel aan en dit eigentijdse middelbare schooldrama met goede, slechte, misselijke en misdadige leerlingen ging erin als koek. Het scenario is van Thorsten Näter.

credits

Regie:
Dror Zahavi
Cast:
Despina Pajanou, Gerhard Garbers, Jockel Tschiersch, Jürgen Janza, Eva Herzig, Konstantin Graudus, Brigitte Böttrich, Ruby Kossin, Martin Goeres, Martin Reese, Sylta Fee Wegmann
Scenario:
Thorsten Näter
Jaar:
2004
Alt. titels:
Mord auf dem Stundenplan
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer