The Little Unicorn

1998, Paul Matthews, 92 minuten

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1998. Fantasy van Paul Matthews. Met o.a. Brittney Bomann, Byron Taylor, Emma Samms, David Warner en Big Mick.

VPRO Cinema

De wees Polly Regan (Bomann) is een brutaaltje, die bij haar grootvader Ted (Warner) op diens farm woont. Polly wordt behoorlijk verwend. Ze heeft een geliefd paard, een merrie, die bij de geboorte van haar veulentje overlijdt. Voordat de aankomende tragedie zich heeft voltrokken, troost haar grootvader Polly en zegt dat paarden naar hun eigen hemel gaan en dat daar een eenhoorn is die voor ze zorgt. Als het veulentje geboren wordt blijkt het een eenhoorntje te zijn. Hoewel grootvader, Polly en haar tante Lucy (Samms) er alles aan doen om het nieuws niet te laten uitlekken, verspreidt het zich als een lopend vuurtje. Na de nieuwsmedia komen circusdirecteur (Penny) en een goochelaar (Hamilton) die het lieve beestje, dat Spike genoemd wordt, willen kopen als attractie. Tegen het einde van de film is Polly een lief en verstandig meisje geworden. Het scenario van regisseur Matthews is verstoken van originaliteit. Wie zich de succesvolle film E.T. THE EXTRA-TERRESTRIAL (1982) van Steven Spielberg herinnert, zal een aantal gelijksoortige scènes en situaties herkennen. De finale is ronduit belachelijk. De spelprestaties van een geoliede rolverdeling die zijn hoogtepunt in de jaren 1980 beleefde is bepaald niet indrukwekkend. Atkins speelt PC Sid Edwards, de goed bedoelende cop die de vriend is van tante Lucy. Het camerawerk is van Vincent G. Cox.

credits

Regie:
Paul Matthews
Cast:
Brittney Bomann, Byron Taylor, Emma Samms, David Warner, Big Mick, Joe Penny, George Hamilton, Julie Hartley, Lynne White, Emily McArthur, Christopher Atkins, Ron Smerczak, Nicky Rebello, Taryn Sudding, Gillian Garlick, Victor Melleney, Jo Da Silva, Elly Nicholas, Rebecca Chesney
Productie:
Paul Matthews, Elizabeth Matthews
Camera:
Vincent G. Cox
Muziek:
Mark Thomas
Jaar:
1998
Alt. titels:
Little Unicorn, The
Genres:
Fantasy, Familiefilm, Avonturenfilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Dierenfilm, Jeugdfilm, Fantasy, Familiefilm
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

The Little Unicorn (1998) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer