Polizeiruf 110: Gänseblümchen

1997, Ulrich Stark, 90 minuten

Duitsland 1997. Misdaad van Ulrich Stark. Met o.a. Martin Lindow, Oliver Stritzel, Andrea Sawatzki, Inge Meysel en Henry Hübchen.

VPRO Cinema

Kalle (Stritzel) wil met Gabi Bauer (Sawatzki) trouwen, maar voordat zij er serieus over kunnen praten, wordt zij vermoord. Zij was de secretaresse van burgemeester Huffer (M[KA3]uller). Hoewel de Kripo bijna zeker weet, dat dit het werk is van een seriemoordenaar die Sauerland onveilig maakt, denken dorpskoddebeiers Kalle en Sigi (Lindow) er heel anders over. Er zijn gemeenteraadsverkiezingen in Volpe en Huffer heeft een belangrijke uitdager, die hem weleens zou kunnen verslaan. Lage trucs zijn dan niet ongewoon omdat men denkt dat in de politiek ieder doel geheiligd is. Met de hulp van de schrandere Oma Kampnagel (Meysel) leren zij de heren uit de grote stad een lesje. Het scenario van Dirk Salomon en Thomas Wesskamp ligt voor de hand, maar wekt de sympathie voor de hermandad die je beste kameraad is en door hogerhand niet serieus genomen wordt. Vijf jaar later zien we Sawatzki als Kommissarin Charlotte Sänger in Frankfurt in de serie TATORT. Het camerawerk is van Manfred Ensinger en Jürgen Schoenemann. Aflevering 187.

credits

Regie:
Ulrich Stark
Cast:
Martin Lindow, Oliver Stritzel, Andrea Sawatzki, Inge Meysel, Henry Hübchen, Max Herbrechter, Wolfgang Müller, Walter Kreye
Camera:
Manfred Ensinger
Muziek:
Birger Heymann
Jaar:
1997
Alt. titels:
Gänseblümchen
Genres:
Misdaad, Thriller
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer