The Operative

2000, Robert Lee, 93 minuten

Verenigd Koninkrijk/Canada/Verenigde Staten 2000. Actiefilm van Robert Lee. Met o.a. Brian Bosworth, John Tench, Rachel Hayward, Jerry Wasserman en Teryl Rothery.

VPRO Cinema

CIA agent Alec Carville (Bosworth) werd achter de Russische grens gepakt vlak voordat de Koude Oorlog be[KA3]eindigd werd. Hij werd opgesloten in een psychiatrische inrichting en elf jaar later biedt men hem de vrijheid aan om als miljonair Felix Grady uit Texas terug te keren op voorwaarde dat hij een kostbaar schilderij steelt. Als hij de diefstal heeft gepleegd, en het huis verlaat, komt de echte Grady (nogmaals Bosworth) thuis. Binnen de kortste keren fluiten de kogels door de lucht en is er heel veel explosieve actie, inclusief een gijzelname, om het bezit van het schilderij. Deze film zou in twee-en-een-halve week geschoten zijn en als het waar is, is dat te zien. Ook het gebrek aan budget straalt ervan af. Hoofdrol Bosworth, voor zijn fans BOZ, is een ex-proffootballer, die wegens een blessure met zijn vak moest ophouden en daarom de actiefilm ging proberen. Deze prullerige prent is dan ook uitsluitend voor de fans van de BOZ.

credits

Regie:
Robert Lee
Cast:
Brian Bosworth, John Tench, Rachel Hayward, Jerry Wasserman, Teryl Rothery, Bob Dawson, Jenny Clark, Taras Kostyuk, John B. Lowe, Christopher Shyer, Gordon May, Robert Saunders, Bruce Pinard, Dan Rae, Jason Marshall, Jacqui Kaese, Ivana Siska, Vanessa Paris, Bobby Magee, Rob Duncan, John Hench
Productie:
Evan Tylor, John A. Curtis, Gary Howsam, Jamie Brown, Melanie Kilgour
Muziek:
Peter Allen
Jaar:
2000
Alt. titels:
Operative, The
Genres:
Actiefilm, Misdaad
Trefwoorden:
Misdaadthriller
Landen:
Verenigd Koninkrijk, Canada, Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

The Operative (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer