Duitsland 1995. Misdaad van Thomas Jacob. Met o.a. Lena Stolze, Christoph Waltz, Wolfgang Greese, Jaecki Schwarz en Manfred Zapatka.

VPRO Cinema

Rechter Reuter (Lohmeyer) werd op straat neergeschoten. Zijn vrouw, onderzoeksrechter Katharina Reuter (Stolze), beseft nu pas dat zij niet veel afwist van het priv[KA1]eleven van haar man. Het onderzoek wordt toevertrouwd aan haar ex-minnaar, commissaris Andreas Doepke (Waltz). Omdat zij met veel vragen blijft zitten, probeert zij meer te weten te komen over het ware, zo mogelijk dubbele leven van haar man. Haar vader (Greese), die president is van een federale rechtbank, weet bovendien meer van de zaak dan hij tegenover zijn dochter toegeeft. Katharina vindt vervolgens toevallig het lijk van de minnares van haar man. Alles wijst erop dat rechter Reuter haar dood op zijn geweten heeft. Zij besluit niet met Andreas over haar bevindingen te praten. Nu wordt zij ook nog het doelwit van de Russische uranium-mafioso Grutschenkow (Zapatka). Zij wordt zijn gevangene en voor Andreas begint nu een wedloop tegen de tijd. Tv-film in drie delen over een sterke vrouw in een moeilijke situatie, die met aardig wat thema's is volgepropt: atoomwapen-smokkel, moord, corruptie en kindermisbruik. Het scenario is van het duo Peter Probst en Marlies Ewald, die zich steeds verder bekwaamde in de romantische soap.

credits

Regie:
Thomas Jacob
Cast:
Lena Stolze, Christoph Waltz, Wolfgang Greese, Jaecki Schwarz, Manfred Zapatka, Nina Hoger, Dieter Wien, Andreas Mannkopff, Torsten Ranft, Sven Martinek, Hartmut Schreier, Karin Düwel, Clare-Maria Oehme, Peter Mohrdiek, Axel Werner, Peter Lohmeyer
Muziek:
Arnold Fritzsch
Jaar:
1995
Alt. titels:
Staatsanwältin, Die
Genres:
Misdaad, Mysterie
Trefwoorden:
Krimi, Misdaadthriller
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Die Staatsanwältin (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken