Tatort - Das Würfelzimmer

2005, Fillipos Tsitos, 90 minuten

Duitsland 2005. Mysterie van Fillipos Tsitos. Met o.a. Robert Atzorn, Tilo Prückner, Julia Schmidt, Saskia Fischer en Fjodor Olev.

VPRO Cinema

De Franse au pair Natalie Bracault (Engelbrecht) hangt levenloos aan een viaduct van de Hamburgse U-Bahn. Zelfmoord is de eerste reactie, maar als zij achtduizend euro op zak blijkt te hebben, oordelen Casstorff (Atzorn), Holicek (Pr[KA3]uckner) en Jenny Graf (Schmidt) van de afdeling moordzaken toch anders. Alle sporen lopen echter dood totdat de afscheidsbrief van zelfmoordenaar Bechter gevonden wordt. Daarin geeft hij een nauwkeurige beschrijving van Natalie. Casstorff en Holicek beginnen te snuffelen in de kennissenkring van Bechter en stuiten op het illegale gokcircuit. Er wordt echter hoog spel gespeeld met levensgevaarlijke inzetten. Net zoals bij rave-parties weet niemand van te voren waar de volgende kansen getrokken worden. Om het wereldje binnen te dringen dient Daniel (Olev), Casstorffs zoon, als lokaas. Dat loopt bijna verkeerd af. Het scenario van Markus Busch is klassiek van opbouw, maar zijn thema is nieuw. De hoofdrollen zijn natuurlijk als vanouds en voor hun fans is onze waardering misschien aan de magere kant. Het camerawerk is van Ralph Netzer. Aflevering 587. Ook bekend als TATORT - EIN GLŸCKSGEFŸHL.

credits

Regie:
Fillipos Tsitos
Cast:
Robert Atzorn, Tilo Prückner, Julia Schmidt, Saskia Fischer, Fjodor Olev, Julie Engelbrecht, Tim Seyfi, Annette Paulmann, Jörg Pose, Matthias Matschke
Productie:
Doris J. Heinze
Camera:
Ralph Netzer
Jaar:
2005
Alt. titels:
Würfelzimmer, Das, Tatort - Ein Glücksgefühl, Glücksgefühl, Ein
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Das Würfelzimmer (2005) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer