Duitsland/Denemarken 2005. Actiefilm van Martin Schmidt. Met o.a. Jens Albinus, Ghita Nørby, Marina Bouras, Steen Stig Lommer en Janus Nabil Bakrawi.

VPRO Cinema

Hallgrimsson (Albinius) gaat met Marie (Bouras) voor een congres naar Stockholm. Dat geeft aanleiding tot wat spanningen. Hij ontdekt dat een vrouw uit Litouwen verwikkeld is in de vrouwenhandel. Hij vraagt aan Frandsen (Lommer) en Michael (Owe) na te gaan of er ook connecties zijn met Denemarken. Ondertussen loopt de zaak in Zweden uit de hand, Hallgrimsson raakt beklemd in een schietpartij, krijgt visioenen over zijn overleden moeder en ontwaakt in de kliniek van Emma (Arcel). Hij krijgt nauwelijks de kans om te genezen, want Emma heeft zijn hulp dringend nodig: onder haar traumapatiënten heeft zich een moordenaar verscholen. Het scenario is van Mai Brostrøm en Peter Thorsboe. Het camerawerk is van Henrik Jongdahl.

credits

Regie:
Martin Schmidt
Cast:
Jens Albinus, Ghita Nørby, Marina Bouras, Steen Stig Lommer, Janus Nabil Bakrawi, Susan Annabel Olsen, David Owe, Elva Ósk Ólafsdóttir, Nastje Maria Arcel, Anders Fransen
Scenario:
Mai Brostrøm
Productie:
Ingolf Gabold, Michael Bille Frandsen, Sven Clausen, Pernille Skov Sutherland
Camera:
Henrik Jongdahl
Muziek:
Jacob Groth
Jaar:
2005
Alt. titels:
Kodenavn: Hades, Hades, Spur des Verbechens, Die, Codename: Hades
Genres:
Actiefilm, Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story, Misdaadthriller
Landen:
Duitsland, Denemarken

op televisie
0 uitzendingen

Ø rnen - Kodenavn: Hades (2005) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken