Verenigde Staten/Duitsland 2004. Drama van Jeremiah S. Chechik. Met o.a. Bruce Greenwood, Leslie Hope, Arnold Vosloo, James Remar en Susan Merson.

VPRO Cinema

Kort na zonsondergang bezetten terroristen de kerncentrale van San Juan tussen San Diego en LA. Aanvankelijk gebeurt er verder niets, behalve dat er duidelijke sporen zijn achtergelaten in de directe omgeving. De angst voor het onbekende leidt tot paniek onder de bevolking. Tom Shea (Greenwood) is het hoofd van het plaatselijke FBI kantoor en verantwoordelijk voor de crisisbeheersing. Colonel Boggs (Remar), het hoofd van de burgerwacht, heeft de centrale omsingeld en wil niets liever dan hem bestormen, maar Shea wil afwachten en onderhandelen. Een meltdown (zie de titel) wordt gevreesd. Niet zo zeer een actiefilm als wel een psychologische thriller over het bekende kat-en-muis-spel met een behoorlijk spannend, zij het conventioneel scenario. Typisch zo'n productie die geïnspireerd werd door 9/11, niet ondenkbaar, gladjes geregisseerd en goed gespeeld.

credits

Regie:
Jeremiah S. Chechik
Cast:
Bruce Greenwood, Leslie Hope, Arnold Vosloo, James Remar, Susan Merson, Will Lyman, Bill Mondy, Brent Stait, Adrian Holmes
Scenario:
Larry Barber, Paul Barber
Productie:
Jan Körbelin, Stephen Lillis
Camera:
Douglas Koch
Muziek:
tomandandy
Montage:
Bruce Cannon
Jaar:
2004
Genres:
Drama, Thriller
Trefwoorden:
Terroristen, Televisiefilm
Landen:
Verenigde Staten, Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Meltdown (2004) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken