Verenigd Koninkrijk 2004. Mysterie van Brian Stirner. Met o.a. Nathaniel Parker, Sharon Small, Timothy West, Jack Deam en Steven Elder.

VPRO Cinema

Op een idyllische kampeerplaats in de groene heuvels van het landelijke Derbyshire worden de stoffelijke overschotten van de 24-jarige Nicola Maiden en Gerard Cole gevonden. Zo te zien hadden beide slachtoffers niets met elkaar te maken, behalve dat ze aan de kunstacademie studeerden. Nicola`s verloofde Julian Britton (Burke) verzwijgt tegenover Lynley (Parker) dat hij Nicola met een vreemde vent heeft zien weggaan en volgens Nicola`s vader Andy Maiden (West), een gepensioneerde politieman, was zijn dochter een braaf meisje. Lynley doet een klein routineonderzoekje naar Nicola`s doen en laten; hij ontdekt dat ze helemaal niet studeerde, geld verdiende als callgirl en een ongewenste zwangerschap wilde verbreken. Dan hoef je niet ver te zoeken. In het subplot wordt sergeant Barbara Havers (Small) gedegradeerd tot korporaal en zij twijfelt aan de loyaliteit van haar baas, maar daarmee onderschat deze vrouw uit een arbeidersmilieu toch de edelman, die edelmoedig blijkt. Weinig opheffend, maar wel bijna twee-en-een-half uur amusement voor liefhebbers. Wordt meestal in twee delen uitgezonden. Het scenario is van Ann Marie Di Mambro naar de roman van Elizabeth George. Het camerawerk is van Mark Partridge.

credits

Regie:
Brian Stirner
Cast:
Nathaniel Parker, Sharon Small, Timothy West, Jack Deam, Steven Elder, Simon Williams, Lesley Vickerage, Suzanne Procter, Sorcha Cusack
Scenario:
Ann Marie Di Mambro
Productie:
Jenny Robing
Camera:
Mark Partridge
Muziek:
Robert Lockhart
Schrijver:
Elizabeth George
Jaar:
2004
Alt. titels:
Inspector Lynley Mysteries: In Pursuit of the Proper Sinner, The, In Pursuit of the Proper Sinner
Genres:
Mysterie, Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen