Treehouse Hostage

1999, Sean McNamara, 91 minuten

Verenigde Staten 1999. Komedie van Sean McNamara. Met o.a. Jim Varney, Joey Zimmerman, Todd Bosely, Kristopher Kachurak en Mark Moses.

VPRO Cinema

Timmy Taylor (Zimmerman) heeft een treehouse met stromend water, elektriciteit en een beveiligingssysteem. Hij brengt er vele uren door achter zijn computer, schiet met een waterpistool op de buurmeisjes, vermijdt schoolwerk als de pest en heeft af en toe last met de politie als hij een streek heeft uitgehaald. Als hij honger of dorst heeft, vindt hij altijd wel iets van zijn gading in zijn goed gevulde ijskast. Schoolhoofd Ott (Kline) eist een scriptie, die voor de vakantie moet zijn ingeleverd. Zo niet dan krijgt Timmy een taak en hij moet zich tijdens de zomervakantie op school melden. Juist als Timmy zijn hoofd breekt over een goed onderwerp, sluipt Carl Banks (Varney) zijn treehouse binnen. Banks is een uit de gevangenis ontsnapte valsmunter en wordt achterna gezeten door corrupte agenten. Carl, ooit een brandweerman, lijkt hem het geschikte onderwerp, dat Timmy met hulp van zijn maatjes Buddy-de-schetenlater (Kachurak) en Stevie-de-nerd (Bosely) in elkaar gaat draaien. Carl blijkt niet zo`n grote boef als de euvele Ott, en de jongens zijn een stuk slimmer dan detective Nelson (Emmich) of Timmy`s ouders, vader Rick (Moses) of moeder Beth (Boone). De 37ste film van de in 2000 aan longkanker overleden Varney, die zich nooit goed meer van zijn imago Ernest P. Warrell heeft kunnen losmaken. In het scenario van Scot Lewis en Jeff Phillips worden volwassenen als domoren afgebeeld (niets nieuws) en zijn de kids heel smart. Wie HOME ALONE en de nodige afleveringen van een avontuurlijke kinderfilm-serie gezien heeft, zal alles moeiteloos herkennen. De kinderen doen hun best, maar Varney ziet er niet gezond uit, toch zou hij nog in zes films spelen voordat hij het tijdelijke met het eeuwige verwisselde. Boone is de dochter van de godvrezende Pat Boone, die in zijn spijkerbroek met witte gymschoenen en een geruit overhemd wereldberoemd werd door het liedje 'Oh, Bernardine'. Het camerawerk is van Mark Doering-Powell.

credits

Regie:
Sean McNamara
Cast:
Jim Varney, Joey Zimmerman, Todd Bosely, Kristopher Kachurak, Mark Moses, Debby Boone, Richard Kline, Jack McGee, Christopher Doyle, Aria Noelle Curzon, Cliff 'Fatty' Emmich, Louan Gideon, Sam Rubin, Frank Welker, Brendan O'Brien, Vincent Schiavelli, Todd Bosley
Scenario:
Scot Lewis
Productie:
David Brookwell, William T. Bauman, Bruce D. Johnson, Aurora Winter, Michael Jacobs, Leonard Koss
Camera:
Mark Doering-Powell
Muziek:
John Coda
Jaar:
1999
Genres:
Komedie, Avonturenfilm, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Avonturenfilm, Jeugdfilm, Familiefilm, Misdaadkomedie
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Treehouse Hostage (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer