Tatort - Die schlafende Schöne

2005, Dieter Berner, 90 minuten

Oostenrijk/Duitsland 2005. Mysterie van Dieter Berner. Met o.a. Harald Krassnitzer, Suzanne von Borsody, Fritz Karl, Aleksandar Jovanovic en Denis Cubic.

VPRO Cinema

De schone slaapster uit de titel is een zeldzame Stradivarius, die gestolen is van het echtpaar Karin (Von Borsody) en Leopold Landauer (Karl). Niet alleen moet Moritz Eisner (Krassnitzer) de kostbare viool opsporen, maar hij zit ook met een lijk: de jonge minnaar-voor-één nacht van mevrouw ligt voor dood op het bed. Eisner laat de roofmoordtheorie algauw varen en zoekt naar een crime passionnel, want meneer, een virtuoze violist, blijkt tijdens zijn tournees niet ongevoelig voor vrouwelijk schoon, en mevrouw, de eigenaresse van het instrument, moest haar voorbeeldige carrière als violiste door een ziekte laten varen en moest genoegen nemen met lesgeven voor de rest van haar leven. Resteert de vraag wie is de dader? Het scenario is van regisseur Berner. Aflevering 599. 16:9, Stereo.

credits

Regie:
Dieter Berner
Cast:
Harald Krassnitzer, Suzanne von Borsody, Fritz Karl, Aleksandar Jovanovic, Denis Cubic, Rusza Lakatos, Suzana Vukalic, Mischa Nikolic, Arno Frisch, Hubsi Kramar, Alma Leiberg, Ivana Radu, Otto Reiter
Scenario:
Dieter Berner
Jaar:
2005
Alt. titels:
Schlafende Schöne, Die
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Oostenrijk, Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer