Zweden 2002. Komedie van Ulf Malmros. Met o.a. Ariel Petsonk, Zamand Hägg, Michael Nyqvist, Anna Pettersson en Vilma Rogsten-Zammel.

VPRO Cinema

Als het aan zijn Italiaanse vader Giuseppe (Nyqvist) ligt moet de tien-jarige Marcello (Petsonk) profvoetballer worden. Als het aan zijn moeder Gunilla (Pettersson) ligt, ooit au pair in Itali[KA3]e, moet hij naar de koorschool voor een zangcarri[KA2]ere. Van voetballen bakt Marcello niet veel en hij zingt verschrikkelijk vals. Hij zou graag vliegenier willen worden, maar hij heeft hoogtevrees. Op school is hij het mikpunt van spot door zijn onhandige gedrag op het veld. Er komen nieuwe buren, het zijn Libanezen. Het nieuwe buurmeisje Fatima (H[KA3]agg) blijkt een virtuoos op het veld met het balspel en leert Marcello menig trucje; hierdoor krijgt hij zelfvertrouwen. Fatima neemt ook zijn hoogtevrees weg en omgekeerd helpt hij haar als de bullebak van de school, Oscar (Ander), haar wil afpersen. Het tragikomische scenario van Peter Birro is misschien wat te mooi om waar te zijn, maar aan de andere kant is het best cynisch als de heilige Jezus (Stenshäll) de vertwijfelde Marcello de raad geeft zijn eigen boontjes te doppen. Zowel Petsonk als Hägg zijn fris en innemend en verheffen deze idyllische rolprent boven het gemiddelde van een jeugdfilm uit, die geschikt is voor het gehele gezin. Het camerawerk van Mats Olofsson ziet er goed uit. Widescreen DV-to-35mm, Dolby SR/DTS Stereo).

credits

Regie:
Ulf Malmros
Cast:
Ariel Petsonk, Zamand Hägg, Michael Nyqvist, Anna Pettersson, Vilma Rogsten-Zammel, Ralph Carlsson, Joel Ander, Amir Barghashi, Rabia Ajami, Salam Al-Mosawy, Pontus Stenshäll, Victoria Brattström, Johan Friberg, Joakim Nätterquist
Productie:
Christer Nilsson
Muziek:
Johan Söderqvist
Jaar:
2002
Alt. titels:
Bäst i Sverige!
Genres:
Komedie, Fantasy, Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Psychologisch drama, Tragikomedie, Jeugdfilm, Fantasy, Familiefilm
Landen:
Zweden


op televisie
0 uitzendingen

We Can Be Heroes! (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken