Verenigde Staten 1999. Komedie van Sherman Scott. Met o.a. Justin Berfield, Robert Carradine, Diane Salinger, Mark Collie en Daran Norris.

VPRO Cinema

De twaalf-jarige Bobby (Berfield) droomt ervan om geheim agent te worden. Als hij de bril uit de titel ontdekt, ziet hij m[KA1]e[KA1]er dan een normaal mens. Uiteraard blijft dit niet onopgemerkt en binnen de kortste keren zitten er dieven en inlichtingendiensten achter Bobby aan. Gelukkig heeft Bobby zijn oom Chuck (Carradine) om hem te helpen tegen Mr. X (Jarvis), de grote gangster. Trash in pure Roger Corman traditie die berust op de bekende advertentie uit de jaren 1950 in de bladen uit de leesportefeuilles in o.a. kapperszaken voor een plastik voyeursbril, die de koper dwars door de kleding van welgevormde dames zou laten kijken (!), omgewerkt naar een verhaal voor kinderen... Alleen geschikt voor de fans van hoofdrol Berfield en Stevens, die Agent X11's 'sexy Girl' speelt. Regisseur Scott is een van de pseudoniemen van veelfilmer Fred Olen Ray. Het camerawerk is van Theo Angell.

credits

Regie:
Sherman Scott
Cast:
Justin Berfield, Robert Carradine, Diane Salinger, Mark Collie, Daran Norris, Ross Hagen, Griffin Drew, Andrew Stevens, Mary Elizabeth McGlynn, Martin Jarvis, Ric Drasin, Marc Vahanian, R.A. Mihailoff, Mark Kadlec, Kim Ray, Brinke Stevens, John DeChancie
Productie:
Alison Semenza
Camera:
Theo Angell
Jaar:
1999
Alt. titels:
Kid with X-Ray Eyes, The, X-Ray Kid, The
Genres:
Komedie, Fantasy, Thriller, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Jeugdfilm, Fantasy, Familiefilm, Trash
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Kid with X-Ray Eyes (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken