Frankrijk 2000. Komedie van Frédéric Garson. Met o.a. Mia Frye, Garland Whitt, Rodney Eastman, Josh Lucas en Féodor Atkine.

VPRO Cinema

India Rey (Frye) is zwart en ze heeft blonde rastavlechten. Ze danst in het Newyorkse discocircuit en wint bijna iedere avond het prijzengeld. Ze hoopt door te breken naar Broadway, maar als ze op een auditie is, wordt ze niet aangenomen omdat ze doofstom is. Haar broer Jasper (Whitt) treedt op als haar manager en het stel houdt zich in leven met Jaspers baantjes, want soms is het prijzengeld onvoldoende voor de benzine. Jasper hoopt dat hij op een dag zal kunnen profiteren van het talent van zijn zus en haalt daarbij wel eens de belangen door elkaar. Als hij zijn baantje kwijtraakt, lijkt iedere hoop voor hen verloren. In de disco heeft wetenschapper Isaac (Eastman) India zien dansen en hij is weg van haar. Hij kent haar handicap en stelt voor om haar met een toestel uit te dossen, dat in zijn lab is ontwikkeld: het vertaalt India`s ritmische bewegingen in muziek. De weg naar het succes is dan open. Het scenario van Jessica Kaplan en producent Luc Besson is als een modern sprookje veel te mager en ongeloofwaardig. Hoewel Frye haar best doet haar moeilijke rol te spelen - ze is niet doofstom - komt het neer op grimassen trekken en statisch spel (misschien was het allemaal niet zo`n goed idee van Besson, het brein achter deze aparte film). Whitt speelt stijfjes en Eastman maakt niet echt indruk. De film werd geproduceerd voor 77 miljoen Francs (11,7 euro) en gezien het bezoekersaantal in Frankrijk iets meer dan driehonderd duizend werd er nog geen zevende terugverdiend in Frankrijk, en de rest van de wereld liet het afweten. Het camerawerk is van niemand minder dan Thierry Arbogast. Widescreen, Dolby.

credits

Regie:
Frédéric Garson
Cast:
Mia Frye, Garland Whitt, Rodney Eastman, Josh Lucas, Féodor Atkine, DL Atomic, Jarrod Bunch, Juliet Dunn, Jane Gilchrist, Axelle Grelet, Joe Paparone, Jérôme Pradon
Productie:
Luc Besson, Bernard Grenet
Camera:
Thierry Arbogast
Muziek:
Pascal Lafa, Poz, Liam Howlett
Jaar:
2000
Alt. titels:
Dancer, The
Genres:
Komedie, Muziek, Fantasy, Drama
Trefwoorden:
Dans/ballet, Tragikomedie, Sprookje, Gehandicapten, Popmuziek, Fantasy
Landen:
Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

The Dancer (2000) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken