Shakedown

2002, Brian Katkin, 92 minuten

Verenigde Staten 2002. Actiefilm van Brian Katkin. Met o.a. Wolf Larson, Erika Eleniak, Ron Perlman, Fred Dryer en Ray Laska.

VPRO Cinema

Op het moment dat sekteleider St. Joy (Perlman) uit de bankkluis van een waanzinnige geleerde een dodelijk virus in ontvangst wil nemen om de `wereld` te vernietigen, bestormt een bende uit het getto de wolkenkrabber, waarin de bank is gevestigd en houdt de transactie tijdelijk op. Tegelijkertijd schudt de hoge kantoortoren op zijn grondvesten door een zware aardbeving. De FBI die op de overval was afgekomen heeft het gebouw met de politie omsingeld en hermetisch afgesloten. Special agent Mac (Larson) dringt naar binnen. Ook het platinablondje Julie (Eleniak) is in het gebouw, want ze is op zoek naar haar broer. Hij heeft zich bij de sekte aangesloten en ze wil hem overhalen uit te treden. Terwijl St. Joy op een alternatieve manier zint om de mensheid naar god te helpen, kruisen de paden van Mac en Julie zich. Tussen de heldhaftige actie, de adem afsnijdende horror en andere monsterachtige bedreigingen door ontwikkelt zich een romance. Het scenario van Dan Acre, Damian Akhavi, John Huckert, John Matkowsky en regisseur Katkin is trash van het zuiverste water, maar de welgevormde Eleniak en Perlman kunnen geen kwaad doen bij hun fans. Een B-film van de mindere soort, die allerlei genres vermengt. Dit vluggertje werd geproduceerd door de koning van de pulp Roger Corman. Het camerawerk is van Yoram Astrakhan. De commentaarstem is van Karla Zamudio.

credits

Regie:
Brian Katkin
Cast:
Wolf Larson, Erika Eleniak, Ron Perlman, Fred Dryer, Ray Laska, Morocco Omari, Watt Westmore, Brandon Karrer, Maurice Irvin, Robert Arce, Deborah Shelton, Sam Scarber, Hugh Hodgin, Charmaine Cruz, Rachel Balzer, Brian Katkin, Jennifer Tetlow, Edwin Villa
Productie:
Damian Akhavi, Roger Corman, Hank Grover
Camera:
Yoram Astrakhan
Muziek:
Brian Katkin, Christopher Farrell, Patrick Green
Jaar:
2002
Genres:
Actiefilm, Thriller, Drama, Horror, Sciencefiction
Trefwoorden:
Rampenfilm, SF-Film, Trash
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Shakedown (2002) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer