Harvest

1999, Stuart Burkin, 96 minuten

Verenigde Staten 1999. Misdaad van Stuart Burkin. Met o.a. Mary McCormack, John Slattery, Jeffrey DeMunn, Wil Horneff en Evan Handler.

VPRO Cinema

Andy Yates (Horneff) is geschokt als hij ontdekt dat zijn ouders, Jake (DeMunn) en Alice (Emery), godvrezende landbouwers in Oxford, Pennsylvania, de eindjes aan elkaar knopen met de verbouw van hennep. Ook sheriff Johnson (Slattery) heeft er problemen mee, want niet alleen Andy`s ouders leven van de marihuanaplanten, maar ook de andere behoeftige boeren uit de buurt. Hij wordt door hen gekozen en nu heeft hij de kordate Becka Anslinger (McCormack) van de DEA op zijn dak. Hij moet kiezen tussen zijn plicht om de wet te handhaven, en de kiezers om aan het werk te blijven. Andy draait rondjes in zijn auto met zijn kornuit James Peterson (Van Der Beek), die meestal in hogere sferen verblijft, om de aandacht te trekken van de plaatselijke schoonheid, waarop hij zijn lodderoog heeft laten vallen. Het spel van DeMunn, McCormack en Slattery is oké, het scenario van James Biederman, debuterend regisseur Burkin, die meer ambitie dan budget had, en David A. Korn is mager maar goed te volgen en deze flinterdunne film is beslist niet vervelend. Van Der Beek, die heel bekend is door de tv-serie Dawson's Creek heeft een kleine rol en is totaal dertien minuten in beeld - dus voor hem hoef je echt niet te kijken. Er valt evenmin veel te lachen in tegenstelling wat op de inlay van de DVD wordt beweerd. De naam Anslinger is een soort inside joke: het is de naam van een bekende drugsdealer. Het camerawerk is van Oliver Bokelberg. Ook bekend als A DESPERATE SEASON en CASH CROP.

credits

Regie:
Stuart Burkin
Cast:
Mary McCormack, John Slattery, Jeffrey DeMunn, Wil Horneff, Evan Handler, Frederick Weller, James Van Der Beek, Paula Garcés, Julianne Nicholson, Sheila Marr, Lisa Emery, Sharon Annett, Lizbeth MacKay, Anthony Ruvivar, Michael P. Moran, Kris Park, Pat Jordan, Josh Lucas, Will McCormack, Bill Raymond
Scenario:
James Biederman
Productie:
Lemore Syvan, Ron Kastner, John A. Rath
Camera:
Oliver Bokelberg
Muziek:
Paul Rabjohns
Jaar:
1999
Alt. titels:
Desperate Season, A, Cash Crop
Genres:
Misdaad, Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Americana
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Harvest (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer