Pipermint... das Leben, möglicherweise

2005, Nicole-Nadine Deppé, 90 minuten

Duitsland 2005. Drama van Nicole-Nadine Deppé. Met o.a. Luisa-Soi Kaiser, Marek Harloff, David Zohlen, Sami Frey en Meret Becker.

VPRO Cinema

De zestien-jarige Zo[KA1]e Mint (Kaiser) gaat voor een lang weekend met haar twintig-jarige broer Theo (Harloff) en de zes- jarige Artur (Zohlen) naar een eilandje in de Adriatische zee, voor de Kroatische kust. Ze nemen hun intrek in de vervallen villa van de zwijgzame, maar minzame schrijver Mendel (Frey), die hen met een zekere geamuseerdheid observeert. Zo[KA1]e en Theo komen uit een gebroken gezin en Zo[KA1]e fixeert zich op Artur en Theo, alsof Theo haar minnaar is en Artur haar kind. Alles gaat redelijk goed in deze schijnwereld totdat Theo verkikkerd raakt op Sanja (Becker). Het tamelijk onwerkelijke scenario van debuterend regisseuse Deppé bevat taaie kost, die maar moeizaam vooruit komt. Het spel is slecht met als uitschieter Frey, die poogt het kwartet te manipuleren. Het deuntje dat de film begeleidt, werd gecomponeerd door Becker. Het camerawerk is van Carsten Thiele.

credits

Regie:
Nicole-Nadine Deppé
Cast:
Luisa-Soi Kaiser, Marek Harloff, David Zohlen, Sami Frey, Meret Becker, Lenn Kudrjawizki, Myriam Muller, Sebastian Jacob, Anna Kaiser, Marina Matic, Arnoud Glas, Nela Mise
Camera:
Carsten Thiele
Muziek:
Meret Becker
Jaar:
2005
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Psychologisch drama, Erotiek, Incest
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer