Duitsland/Spanje 2005. Drama van Peter Welz. Met o.a. Katja Studt, Max Tidorf, Hannelore Hoger, Jochen Regelin en Bernhard Leute.

VPRO Cinema

Johanna Schwartz (Hoger) vraagt journaliste Karla (Studt) om haar neef Fehrer (Tidorf) in Pamplona in Spanje op te sporen en hem te `interviewen`. Karla arriveert er te midden van de feestelijkheden, compleet in een Ernest Hemmingway sfeertje (The Sun Also Rises, 1927) en de hitte. Tussen Karla en Fehrer klikt het en het blijkt een wassen neus om hem uit te horen. Fehrer werd in zijn jeugd door Johanna misbruikt en toen hij eenmaal volwassen was en begon te rebelleren, werd ze jaloers op zijn jeugd. Fehrer nam daarop de benen. Nu is het Karla's beurt om op de biechtstoel te gaan zitten. Het sentimentele, matig boeiende scenario van Renate Fräßdorf naar de roman Die letzte Fiesta van Claudia Rosenkranz wordt gered door het uitmuntende spel van de drie hoofrollen Hoger, Studt en Tidorf. Het camerawerk is van Uwe Mann.

credits

Regie:
Peter Welz
Cast:
Katja Studt, Max Tidorf, Hannelore Hoger, Jochen Regelin, Bernhard Leute, Christina Ormani, Tatjana Alexander, Max Tidof
Productie:
Bernd Fincke
Camera:
Uwe Mann
Jaar:
2005
Genres:
Drama
Trefwoorden:
Melodrama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland, Spanje

op televisie
0 uitzendingen

Fiesta der Leidenschaft (2005) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken