Mach, Sebestová a kouzelné sluchátko

2001, Václav Vorlícek, 94 minuten

Tsjechië/China 2001. Animatie van Václav Vorlícek. Met o.a. Robert Hájek, Kristýna Kvétová, Stella Zázvorková, Jan Bochnák en Vanda Hybernová.

VPRO Cinema

De tekenfilmfiguren Mach en Sebestov[KA1]a worden echte kinderen door een magische telefoon, die hun wensen vervult. (gespeeld door H[KA1]ajek en Kv[KA1]etov[KA1]a). Ze belanden bij Jakub (Bochn[KA1]ak) en zijn oma Reh[KA1]ackov[KA1]a (Zázvorková). Zodra Jakub en zijn grootje merken dat het bekende tv-tweetal een wenstelefoon heeft, is de verleiding te groot om het zelf ook uit te proberen. Dit heeft exotische gevolgen. Het ergste moet dan nog komen: op de eerste schooldag pikt de bengel van de klas de telefoon... Hij zorgt ervoor dat de stad in rep en roer raakt. Na een langdurige, bijna vruchteloze speurtocht hebben Mach, Sebestová en Jakub het apparaat weer terug. Met fantasie en charme gemaakt, en geplaatst in het heden van meestersprookjesmaker Vorlícek, die met Milos Macourek het scenario schreef. Het camerawerk is van Juraj Sajmovic.

credits

Regie:
Václav Vorlícek
Cast:
Robert Hájek, Kristýna Kvétová, Stella Zázvorková, Jan Bochnák, Vanda Hybernová, Iva Janzurová, Vladimír Javorský, Petr Narozny, Kristyna Kvétová
Camera:
Juraj Sajmovic
Muziek:
Ondrej Soukup
Jaar:
2001
Genres:
Animatie, Komedie, Fantasy, Familiefilm
Trefwoorden:
Kinderfilm, Sprookje, Jeugdfilm, Fantasy, Tekenfilm, Familiefilm
Landen:
Tsjechië, China


op televisie
0 uitzendingen

Reageer