Duitsland 2004. Drama van Alex Ross. Met o.a. André Szymanski, Karina Plachetka, Regine Zimmermann, Ronald Kukulies en Stefan Lochau.

VPRO Cinema

Als vijftien-jarige jongen stak de opstandige Marcus (Szymanski) de kerk in de fik in zijn dorp. Vijftien jaar later is hij architect en keert terug om de laatste wens van zijn oma uit te voeren, door haar urn bij te zetten. Aanvankelijk denkt hij dat de tijd er stil heeft gestaan, maar dan ontdekt hij dat een milieubeweging, die het leegstaande huis van zijn oma heeft gekraakt, een gepland trac[KA1]e van de autobahn tracht te voorkomen. Voordat Marcus het weet, wordt hij meegesleept door Hering senior (Hering) en Hering junior (M[KA3]uller-Morungen), en raakt hij verliefd op activiste Piglet (Plachetka). Ondertussen herinnert men zich in het dorp zijn reputatie als brandstichter. De buitenissige tweede film van de Engelse regisseur Ross kwam als opdracht van ZDF nadat hij voor zijn debuut MOVE ON UP (1998) in 2000 de Adolf Grimmeprijs had gekregen. Een interessant portret van een kleine gemeenschap. Opgenomen in de prestigieuze reeks Das kleine Fernsehspiel in de serie Gefühlsecht. Het scenario is van regisseur Ross. Het camerawerk is van Henning Stirner.

credits

Regie:
Alex Ross
Cast:
André Szymanski, Karina Plachetka, Regine Zimmermann, Ronald Kukulies, Stefan Lochau, Carmen-Maja Antoni, Rainer Reiners, Ursula Werner, Horst Hiemer, Markus Hering, Florian Müller-Morungen
Scenario:
Alex Ross
Productie:
Jost Hering
Camera:
Henning Stirner
Muziek:
Jakob Ilja
Jaar:
2004
Genres:
Drama, Romantiek
Trefwoorden:
Sociaal drama, Romantisch drama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Land's End (2004) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken