Fontána pre Zuzanu 3

1999, Dusan Rapos, 102 minuten

Slowakije 1999. Romantiek van Dusan Rapos. Met o.a. Eva Vejmelková, Alessandro Coari, Ibrahim Maiga, Marián Labuda en Marilyn Ngondo.

VPRO Cinema

De uit Afrika afkomstige straatmuzikant Ibi (Maiga) probeert in Praag carri[KA2]ere te maken en heeft vriendschap gesloten met serveerster Zuzana (Vejmelkov[KA1]a) uit de titel. Hij ontvangt een telegram (hoe ouderwets!) van zijn vader om onmiddellijk terug te keren naar Batumbe om het nieuwe stamhoofd te worden en te trouwen met Nene (Ngondo). Ibi heeft geen zin om een bruidje te nemen dat door zijn vader is uitgezocht. Hij bedenkt een list: hij haalt Zuzana over om mee te gaan naar Afrika en voor te wenden dat hij al met haar is getrouwd. Voor zijn vader is dat geen probleem, want hij heeft zelf twee vrouwen! Zuzana heeft haar hartje al lang verpand aan journalist Michael (Coari) en vraagt zich af hoe ze zich uit deze benarde situatie kan bevrijden. Gelukkig blijkt Nene een knappe verschijning... Het voorspelbare scenario is van regisseur Rapos. Het derde avontuur van Zuzana is gemakkelijk te genieten en Vejmelkov[KA1]a schittert in de hoofdrol. De eerste belevenissen werden nog gefilmd onder de communistische dictatuur; deze film is westers en commercieel en behalve de Afrikaanse muziek op de soundtrack (zestien nummers!) nog altijd even onbenullig. Het camerawerk van Jir[KA1]i Fojtik is heel mooi en tracteert de kijker op indrukwekkende beelden van de omgeving van de Victoriawatervallen in Donker Afrika (op de grenzen van Kenia, Oeganda en Tanganyika).

credits

Regie:
Dusan Rapos
Cast:
Eva Vejmelková, Alessandro Coari, Ibrahim Maiga, Marián Labuda, Marilyn Ngondo, Bismilla Mdaka, Mosa Kaiser, Bliss Mjala
Scenario:
Dusan Rapos
Productie:
Tatiana Pukalovicova, Vladimir Kestler, Frantisek Matik, Vladimir Fruni, Igor Kolarik
Muziek:
Ibrahim Maiga, Vaso Patejdl, Jozef Raz
Jaar:
1999
Alt. titels:
Viva Afrika - Hochzeit mit Hindernissen
Genres:
Romantiek, Komedie, Muziek, Familiefilm
Trefwoorden:
Popmuziek, Romantische komedie, Familiefilm, Klucht
Landen:
Slowakije


op televisie
0 uitzendingen

Fontána pre Zuzanu 3 (1999) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer