Seung hung

2003, Benny Chan, 100 minuten

Hongkong SAR van China 2003. Thriller van Benny Chan. Met o.a. Leon Lai, Ekin Cheng, Francis Ng, Karena Lam en Xu Jinglei.

VPRO Cinema

Inspector Ken Li (Ekin Cheng) kan zich maar niet losmaken van het dodelijke ongeluk dat zijn vriendin overkwam. Zijn nieuwe relatie met de welwillende en begripvolle Brenda (Karena Lam) wil daardoor niet erg goed lukken. Ondertussen moet hij de zaak onderzoeken van een collega die de brandkast van de politie heeft gekraakt en enige dossiers in brand heeft gestoken, waardoor er zeer belangrijk bewijsmateriaal verloren ging. Daarna sloeg deze collega de hand aan zichzelf in de cel. Ken Li is ervan overtuigd dat zijn collega onder hypnose handelde, maar hiervoor is zijn kennis niet toereikend. Degene, die hem kan helpen, is de ge[KA3]interneerde specialist Jack Lai (Leon Lai), die deze vaardigheid ooit leerde van Hoi, bijgenaam de Mindhunter (Francis Ng). Het was trouwens gebleken dat Ken Li`s collega onder invloed van Hoi handelde. Het probleem voor Ken Li is dat hij niet weet of hij Jack Lai kan vertrouwen. Daarin komt verandering als Jacks vrouw (Xu Jinglei) wordt ontvoerd door Hoi. Ook Ken Li staat onder druk: hij wordt ten onrechte beschuldigd van een juwelendiefstal. Zowel Ken Li als Jack moeten een race tegen de klok voeren, want Jacks vrouw wordt gevangen gehouden in een luchtdichte ruimte, waarin het zuurstofniveau daalt. De actie in de film komt pas op gang in de tweede helft en de film is gebaseerd op één bangmaker: Ken Li moet voorkomen dat hij door niemand wordt gehypnotiseerd. Ekin Cheng en Leon Lai vormen niet direct een stel dat tot de verbeelding spreekt. Francis Ng geeft te weinig gestalte aan zijn personage en de veelbelovende Karena Lam heeft slechts een onbetekenend bijrolletje. Een magere B-film met kronkelige dialogen en nodeloze subplotjes. Het scenario is van Alan Yuen en Adrian Kwan. Het camerawerk is van Anthony Poon.

credits

Regie:
Benny Chan
Cast:
Leon Lai, Ekin Cheng, Francis Ng, Karena Lam, Xu Jinglei, Raymond Wong, Samuel Pang, Anson Leung, Rica Kwok, Pete Spurrier, Wong Ho-yin, Courtney Wu
Scenario:
Alan Yuen
Productie:
Daniel Lam, Dou Shou-fang, Benny Chan
Camera:
Anthony Poon
Muziek:
Tommy Wai
Jaar:
2003
Alt. titels:
Heroic Duo, Shuang xiong
Genres:
Thriller, Mysterie, Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Hongkong SAR van China


op televisie
0 uitzendingen

Seung hung (2003) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer