Tatort - Erfroren

2005, Züli Aladag, 90 minuten

Duitsland 2005. Mysterie van Züli Aladag. Met o.a. Klaus J. Behrendt, Dietmar Bär, Karoline Schuch, Eva Kryll en Florian Jahr.

VPRO Cinema

Ex-sporter, trainer en jurylid Stefan M[KA3]uller is vermoord in het ijsstadion. Ballauf (Behrendt) en Schenk (B[KA3]ar) stellen algauw vast dat M[KA3]uller partijdig was als het op jureren en trainen aankwam, en dat hij dopingsmiddelen verschafte, en seksuele gunsten verlangde in ruil voor succes bij het kunstschaatsen. Would-be schaatster Jeanette Hinze (Wasmuth) en haar moeder Ilona (Schmeide) nemen geen blad voor de mond en vertellen in geuren en kleuren over de voorkeursbehandeling van hun rivale Lily Wandhoven (Weiland), die zelfs door de Müllers gesponsord werd. Toch moet er iets anders aan de hand zijn, meent ons speurdersteam dat zich verdiept in het tragische verkeersongeval van Müllers dochter: het veranderde zijn leven. Een TATORT die zich op het ijs begeeft is niet nieuw, maar dit keer is het een beetje glad vanwege het kronkelige verhaal. Behrendt en Bär leveren aanvaardbare routine, maar meer is het beslist niet. Het scenario is van Patrick Gurris en Stephan Brüggenthies. Het camerawerk is van Wojzech Szepel. Aflevering 605. 16:9, Stereo.

credits

Regie:
Züli Aladag
Cast:
Klaus J. Behrendt, Dietmar Bär, Karoline Schuch, Eva Kryll, Florian Jahr, Peter Davor, Gabriela Maria Schmeide, Merle Wasmuth, Zoe Weiland, Heike Trinker, Heinrich Pachl, Jevgenij Sitochin
Scenario:
Patrick Gurris
Productie:
Katja De Bock
Camera:
Wojzech Szepel
Muziek:
Ennis Rotthoff
Jaar:
2005
Alt. titels:
Erfroren
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Erfroren (2005) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer