Duitsland 2005. Drama van Tim Trageser. Met o.a. Senta Berger, Peter Sattmann, Hannah Herzsprung, Misel Maticevic en Anna Schudt.

VPRO Cinema

Lange tv-film, die meestal in twee delen wordt uitgezonden en de populaire Berger en Sattmann voor het voetlicht haalt. Senta wordt als Emilia Seiler van het Beierse ministerie van sociale zaken aangesteld om de leiding op zich te nemen van het jeugdhonk Haus Lechthal in Landsberg am Lech, waar zich onregelmatigheden hebben voorgedaan. De slogan van Lechthal luidt: een onderkomen in plaats van het gevang; je hebt weinig voorstellingsvermogen nodig om te bedenken wat er zich zo allemaal afspeelt met de jeugdige delinquentjes. De directeur Mathias Hartmann (Sattmann) is eerder een zakelijke manager dan een hopman en het gonst er algauw van de hardnekkige geruchten over seksuele misstanden en dito uitspattingen. Tijd voor `moeder overste` Seiler om in te grijpen. Ook krijgt het duo Seiler-Hartmann te maken maken met drugs, en het ergste van alles is, als onuitstaanbaar dealertje Sebastian Steinbach (Kittel) wordt gepakt, Hartmanns dochter Laura (Stopper) voor hem doorgaat met dealen omdat ze verliefd is. Reken maar dat Emilia en Mathias al deze varkentjes weten te wassen in dit nogal moralistische verhaal. Landsberg am Lech is de moeite waard voor een toeristisch bezoekje, maar vergeet het deprimerende Haus Lechthal dan maar. Voor de vaardigheden in deze mini nog een redelijke waardering.

credits

Regie:
Tim Trageser
Cast:
Senta Berger, Peter Sattmann, Hannah Herzsprung, Misel Maticevic, Anna Schudt, Stefan Hunstein, Maximilian Krückl, Dietrich Hollinderbäumer, Andrea Wildner, Rudolf Wessely, Johannes Herrschmann, Enrico Migliore, Harry Täschner, Nina Rothemund, Klaus Wolf, Peter Rappenglück, Janina Stopper, Marlon Kittel, Alexander Held, Petra Berndt, Hubert Mulzer
Productie:
Bettina Reitz, Stephanie Heckner, Katja Kirchen
Jaar:
2005
Alt. titels:
Zweite Chance 1., Die, Familienbande 2.
Genres:
Drama, Familiefilm
Trefwoorden:
Melodrama, Tienerfilm, Sociaal drama, Televisiefilm
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Emilia (2005) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken