Verenigde Staten 2001. Western van Jeremy Kagan. Met o.a. Glenn Close, Jena Malone, Robert Pastorelli, Bruce McGill en Meat Loaf.

VPRO Cinema

De wilskrachtige weduwe Arvella Whipple (Close) besluit met haar kinderen van het mondaine Massachusetts te verhuizen naar het kale Californi[KA3]e. Haar oudste dochter, de dertien-jarige California Morning `Lucy` Whipple (Malone), is niet blij om in een ruige omgeving zonder boeken en bibliotheken aan te landen. Arvella strijkt neer in het gouddelversgehucht Lucky Diggins, waar zij een pension opent voor de gelukszoekers, mijnwerkers en ander werkvolk. Lucy laat haar twee tamelijk belachelijke voornamen rap vallen en sluit vriendschap met leeftijdsgenootje Annie Flagg (Burnette). Samen gaan ze de wouden verkennen. En dan beginnen de avonturen die in Lucy`s verbeelding ontstaan en soms verrassend echt worden. Zo is Lucy de ene keer een speurder, dan weer een pleitster, als Annie voor Deputy sheriff Ambrose Scraggs (Brimley) wordt voorgeleid. Ze ontmoet rondtrekkende prediker Clyde Claymore (Pastorelli), die niet naar de heer of verloren schapen zoekt, maar naar goud, en Amos `Rattlesnake Jake` Frogge (Meat Loaf Aday), een dichtende cowboy. Lucy krijgt te maken met veel vreugde, maar ook groot verdriet als er iemand sterft. Zo wordt zij volwassen en krijgt ze vrede met zichzelf. Deze tv-film is als drama ultralicht en je krijgt het gevoel dat er verschillende thema`s in verwerkt zitten, die bedoeld waren voor episodes van een tv-serie (die er nooit van gekomen is). Hoofdrol Malone is erg goed en zal jonge kijkers zeer beslist aanspreken, hoewel haar avonturen bedoeld zijn voor het gehele gezin; ze vallen helaas tussen twee stoelen: te weinig opwinding voor volwassenen en misschien niet genoeg slapstick voor kinderen. Veteranen Close en Aday laten zien dat ze over grote spelvaardigheden beschikken, maar hun personages zijn in het geheel te kort aanwezig om hun stempel op de rolprent te drukken. Het scenario is van Christopher Lofton naar de roman van Karen Cushman. Het camerawerk is van Neil Roach. Ook bekend als CALIFORNIA GOLD.

credits

Regie:
Jeremy Kagan
Cast:
Glenn Close, Jena Malone, Robert Pastorelli, Bruce McGill, Meat Loaf, Wilford Brimley, Chloe Webb, Olivia Burnette, Dennis Christopher, Judy Gold, Michael Welch, Andy Garrison, Dalin Christiansen, Neblis Francois, Charles Gruber, Elaine Kagan, Celeste Leary, Scott Subiono, David Stevens, Nathan Stevens
Scenario:
Christopher Lofton
Productie:
Michael O. Gallant, Anderson. Craig, Glenn Close, Christopher Lofton, Karen Cushman, Maty Eli Schwartz
Camera:
Neil Roach
Schrijver:
Karen Cushman
Jaar:
2001
Alt. titels:
Ballad of Lucy Whipple, The, California Gold
Genres:
Western, Avonturenfilm, Familiefilm, Drama
Trefwoorden:
Tienerfilm, Avonturenfilm, Volwassen worden
Landen:
Verenigde Staten

op televisie
0 uitzendingen

The Ballad of Lucy Whipple (2001) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken