Verenigd Koninkrijk 2002. Mysterie van Andrew Grieve. Met o.a. Robson Green, Hermione Norris, Mark Letheren, Alan Stocks en Mark Penfold.

VPRO Cinema

In de fictieve plaats Bradfield worden de lijken van drie mannen gevonden die overleden zijn nadat ze op een vreselijke wijze gefolterd zijn. Het moet het werk van een perverse seriemoordenaar zijn. De charmante DI Carol Jordan (Norris) doet een beroep op psychiater Tony Hill (Green), die tot nu toe alleen maar te maken heeft gehad met psychopaten die al achter slot en grendel zaten. De politie zoekt in het milieu van homo's, terwijl Hill aan een vrouw als dader denkt. Dan wordt hij zelf het doelwit van de uiterst enge killer. De spanning wordt voortreffelijk gedoceerd, de gebeurtenissen nemen onverwachte wendingen en het spel staat op een behoorlijk niveau. Voor liefhebbers om van te smullen. Het scenario is van Patrick Harbinson naar de roman van Val McDermid. Het camerawerk is van James Aspinall.

credits

Regie:
Andrew Grieve
Cast:
Robson Green, Hermione Norris, Mark Letheren, Alan Stocks, Mark Penfold, Doreene Blackstock, Tom Chadbon, Elaine Claxton, Philip Whitchurch, Tom Fisher, Kaye Wragg, Ben Price, Mark Bonnar, Richard Frame
Scenario:
Patrick Harbinson
Productie:
Phil Leach, Sandra Jobling, Jenny Burgess, Janet Ives, Susan Dunn, Tina Murray
Camera:
James Aspinall
Muziek:
The Insects
Schrijver:
Val McDermid
Jaar:
2002
Alt. titels:
Mermaid's Singing, The, Methode Hill - Das Lied der Sirenen, Die, Lied der Sirenen, Das
Genres:
Mysterie, Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen