Duitsland/Italië 1992. Thriller van Carlo Lizzani. Met o.a. Ennio Fantastichini, F. Murray Abraham, Lloyd Bochner, Francesca De Sapio en Massimo Wertmüller.

VPRO Cinema

In december 1981 wordt de Amerikaanse NATO-generaal James Lee Dozier (Bochner) in Itali[KA3]e door de Rode Brigade gekidnapt. Vicenzo Masci (Fantastichini), het hoofd van de Italiaanse anti- terreurbestrijding, die al jaren een bijna hopeloze strijd voert tegen deze communistische extremisten, krijgt van de regering carte blanche om de zaak zo snel mogelijk op te lossen en de Amerikanen sturen de CIA-agent Goldstein (Abraham) naar Italië. Steracteur Abraham en de Canadese veteraan Bochner trachten de film nog wat op te krikken maar slagen daarin nauwelijks door de loodzware regie van Lizzani. Geproduceerd met geld van de Duitse omroep en wie op de tv naar de Duitse versie kijkt, ontdekt het verlies aan authenticiteit. Gebaseerd op waar gebeurde feiten. Het scenario is van Andrea Porporati en Allessandro Sermoneta. Het camerwerk is van Nino Celeste.

credits

Regie:
Carlo Lizzani
Cast:
Ennio Fantastichini, F. Murray Abraham, Lloyd Bochner, Francesca De Sapio, Massimo Wertmüller, Imma Piro, Orso Maria Guerrini, Davide Bechini, Eliana Miglio
Scenario:
Andrea Porporati
Muziek:
Carlo Siliotto
Jaar:
1992
Alt. titels:
Caso Dozier, Il
Genres:
Thriller
Trefwoorden:
Politieke thriller
Landen:
Duitsland, Italië

op televisie
0 uitzendingen

Il caso Dozier (1992) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken