Die Gerichtsreporterin - Selbstjustiz

1994, Hartmut Griesmayr, 50 minuten

Duitsland 1994. Drama van Hartmut Griesmayr. Met o.a. Gerit Kling, Diana Körner, Eva Renzi, Peter Ehrlich en Ulrich Faulhaber.

VPRO Cinema

Pilootaflevering van rechtbank-serie met Claudia Bender (Kling) als de titelpersonage, aanvankelijk redactrice bij de `Bremer Kurier`, waar zij verantwoordelijk is voor de rubriek met het lokale nieuws. Haar collega Peter Stallert (Handtke), die er steeds op uit is om over belangrijke personalities te schrijven, heeft net een stukje gemaakt over het proces van een jonge vrouw, die door haar baas werd verkracht. Claudia meent dat zo`n delicaat onderwerp veel beter door een vrouw geschreven had kunnen worden en weet hoofdredacteur Alfred Stanitzki (Faulhaber) over te halen dat zij het verloop van de zaak voor de rechtbank mag gaan volgen en verslaan. Claudia ontpopt zich in deze eerste aflevering en de volgende afleveringen als een geëngageerde journaliste met een fijne neus voor recht en onrecht. Het scenario is van Peter Zingler naar een idee van Martin Buchhorn. Het camerawerk is van Klaus Peter Weber.

credits

Regie:
Hartmut Griesmayr
Cast:
Gerit Kling, Diana Körner, Eva Renzi, Peter Ehrlich, Ulrich Faulhaber, Dietz Werner Steck, Hildegard Alex, Pamela Großer, Thomas van Hoorn, Holger Handtke
Scenario:
Peter Zingler
Camera:
Klaus Peter Weber
Muziek:
Roland Baumgartner
Schrijver:
Martin Buchhorn
Jaar:
1994
Alt. titels:
Gerichtsreporterin - Selbstjustiz, Die, Selbstjustiz
Genres:
Drama, Misdaad
Trefwoorden:
Rechtbankdrama
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Reageer