Duitsland/Frankrijk/Italië 1988. Drama van Nina Companéez. Met o.a. Fanny Ardant, Bernard Giraudeau, Francis Huster, Robin Renucci en Ludmila Mikaël.

VPRO Cinema

Gravin Laure Ad[KA1]ela[KA3]ide de Chabrillant (Ardant) heeft al tien jaar een stormachtige verhouding met gewone burger Armand Gallois (Huster). Als Armand haar voor de zoveelste keer ontrouw is, besluit zij hun relatie te verbreken. Ondertussen wordt koning Lodewijk de Zestiende geguillotineerd en verklaart Frankrijk de oorlog aan Engeland en Spanje. Armand, in het oorlogsgebeuren meegesleurd, wil Laure Ad[KA1]ela[KA3]ide weer ontmoeten maar zij is naar Itali[KA3]e gegaan met een nieuwe minnaar, een violist. Armand smeekt haar om bij hem te blijven, maar Madame de Chabrillant kiest voor het onbekende en het avontuur. In Itali[KA3]e ontdekt zij dat de musicus getrouwd is, en er bovendien een tweede huishouden op nahoudt. Volledig op zichzelf aangewezen gaat zij Franse les geven aan de Venetiaanse bourgeoisie, maar daarmee wordt zij niet gelukkig. Groots opgezet historisch drama met de Franse revolutie (1789) als historisch decor voor een opwindend verhaal met Ardant en Huster als het hartstochtelijk, maar subtiele liefdespaar. Het scenario is van regisseuse Companéez. Deze mini werd oorspronkelijk uitgezonden in vier delen.

credits

Regie:
Nina Companéez
Cast:
Fanny Ardant, Bernard Giraudeau, Francis Huster, Robin Renucci, Ludmila Mikaël, Yann Babilée, Philippe Laudenbach, Jean Parédès, Denis Germain, Jean-Francois Vlerick, Jacqueline Jehanneuf, Bernadette Le Saché
Scenario:
Nina Companéez
Productie:
Mag Bodard
Jaar:
1988
Alt. titels:
Grande cabriole, La
Genres:
Drama, Historische film
Trefwoorden:
Melodrama
Landen:
Duitsland, Frankrijk, Italië

op televisie
0 uitzendingen

La grande cabriole (1988) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken