Verenigd Koninkrijk 1994. Komedie van Robert Tronson. Met o.a. Richard Wilson, Jan Francis, Susan Wooldridge, Alfred Burke en John Gielgud.

VPRO Cinema

Eerste aflevering van een zevendelige tv-serie, die gesitueerd is rond de fictieve internationale kunstveiling Klinsky`s uit Londen met vestigingen in New York, Z[KA3]urich en Rome. Er wordt een schilderij van de Italiaanse meester Raphael geveild. Het doek brengt niet op wat ervan werd verwacht. De kunstexperts bij Klinsky, de oudere Ben Glazier (Wilson) en de knappe Maggie Perowne (Francis), worden op het matje geroepen bij directeur Lord Holloway (Law), want het veilinghuis heeft een zwaar verlies geleden en de stemming is te snijden. De spanningen klaren op wanneer een geheimzinnige vrouw op een fiets langskomt en een schilderij ter expertise voorlegt. Leuk om naar te kijken, overlopend van de bon mots en een aardig gastoptreden van Sir John Gielgud. Delen twee, vijf en zes werden geregisseerd door David Tucker. De scenario's voor alle delen zijn van John Mortimer. Het camerawerk is van Peter Jessop, behalve deel zeven dat werd verzorgd door Dusty Miller.

credits

Regie:
Robert Tronson
Cast:
Richard Wilson, Jan Francis, Susan Wooldridge, Alfred Burke, John Gielgud, Robert Lang, Michael Siberry, Marsha Fitzalan, Frederick Treves, John Grillo, Garrick Hagon
Productie:
Jonathan Alwyn, Jacqueline Davis, Colin Rogers, David Ball
Camera:
Peter Jessop
Muziek:
Bill Connor
Jaar:
1994
Alt. titels:
Fatal Attribution, The
Genres:
Komedie, Mysterie, Misdaad
Trefwoorden:
Tragikomedie
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen