Fremde, liebe Fremde

1991, Jürgen Bretzinger, 90 minuten

Duitsland 1991. Komedie van Jürgen Bretzinger. Met o.a. Meret Becker, Katharina Brauren, Marita Breuer, Bruno Dallansky en Mark Bellinghaus.

VPRO Cinema

De jonge Roemeense Annalena (Becker), een tiener die door iedereen Ali wordt genoemd, droomt ervan met haar vriendje Step (Fitz) de communistische dictatuur te ontvluchten en naar het exotische Jamaïca te gaan. Omdat haar familie zogenaamde Volksdeutschen zijn, krijgen ze een uitreisvisum om naar Duitsland te gaan. Ali mist Step zozeer dat ze besluit terug te keren en belandt er middenin de revolutie, die een einde maakt aan het schrikbewind van dictator Nicolae Ceauȿescu. Een sentimentele film uit een grote reeks over de bevrijding van Oost-Europa. Het scenario is van Susanne Schneider, die samen met regisseur Bretzinger de Beierse tv-prijs kreeg. Het camerawerk is van Kay Gauditz, die op het tv-film festival van Baden Baden een speciale prijs in de wacht sleepte.

credits

Regie:
Jürgen Bretzinger
Cast:
Meret Becker, Katharina Brauren, Marita Breuer, Bruno Dallansky, Mark Bellinghaus, Wolfgang Huhn, Erika Wackernagel, Karsten Welte, Heike Faber
Scenario:
Susanne Schneider
Productie:
Silvia Koller
Camera:
Kay Gauditz
Muziek:
Roman Bunka, Andreas Köbner
Jaar:
1991
Genres:
Komedie, Romantiek
Trefwoorden:
Tragikomedie, Politiek, Romantisch drama
Landen:
Duitsland


op televisie
0 uitzendingen

Fremde, liebe Fremde (1991) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer