Tatort - Rückfällig

1995, Daniel Helfer, 90 minuten

Duitsland/Zwitserland 1995. Mysterie van Daniel Helfer. Met o.a. Laszlo I. Kish, Ernst C. Sigrist, Verena Peter, Andrea Gloggner en Karl Spoerri.

VPRO Cinema

In het openlucht zwembad Marzili in een wijk in de Zwitserse hoofdstad Bern wordt het stoffelijk overschot van een jong meisje gevonden. Voordat ze overleed moet ze verschrikkelijk zijn toegetakeld. Een verdachte is snel genoemd: de jonge hulptuinman Manuel Bossert (Spoerri), die zes jaar eerder op dezelfde plaats een meisje gedood zou hebben. Van de weeromstuit neemt Manuel de wijk. Manuels psychiater Loredana Castelli (Gloggner), die hem indertijd behandelde, gelooft dat hij onschuldig is. Om die reden zat Manuel niet in de gevangenis, maar in een psychiatrische inrichting, waaruit hij onlangs was vrijgelaten. Loredana tracht Kommissar Philipp von Burg (Kish) ervan te overtuigen dat hij de verkeerde man zoekt, maar wachtmeester Gertsch (Sigrist) denkt net zoals de publieke opinie dat Manuel het gedaan heeft. Manuel vlucht naar zijn moeder Lydia (Kuster), die net hertrouwd was met buschauffeur Jo Andermatt (Bauer), die Manuel de deur uitzet. Von Burg en Castelli, die samen nauwkeurig bekijken wat er voorgevallen moet zijn, stuiten op veel ongerijmdheden. Ze krijgen de indruk dat het meisje het slachtoffer van een rituele, gestoorde moordenaar is geworden en daartoe acht Castelli Manuel niet in staat. Von Burg moet een race tegen de klok voeren om lynchjustitie te voorkomen en de ware dader te pakken te krijgen. Het scenario is van Ulrike Bliefert-Kish en Marcus P. Nester, die zich keurig aan de traditie van de reeks hielden. Aflevering 311.

credits

Regie:
Daniel Helfer
Cast:
Laszlo I. Kish, Ernst C. Sigrist, Verena Peter, Andrea Gloggner, Karl Spoerri, Anne-Marie Kuster, Wolfgang Maria Bauer, Hans Schenker, Sybille Courvoisier
Scenario:
Ulrike Bliefert-Kish
Muziek:
Cyril Boehler
Jaar:
1995
Alt. titels:
Rückfällig
Genres:
Mysterie
Trefwoorden:
Krimi
Landen:
Duitsland, Zwitserland


op televisie
0 uitzendingen

Tatort - Rückfällig (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer