Duitsland 1994. Thriller van Sigi Rothemund. Met o.a. Hildegard Knef, Horst Buchholz, Ulrich Wildgruber, Christoph Eichhorn en Ursula Heyer.

VPRO Cinema

De zeventig-jarige Knef en de zestig-jarige Buchholz, twee voormalige megasterren van het Duitse witte doek samen in een tv- film. Wolfgang Olmer (Buchholz) is advocaat. Hij was verliefd op Sylvia (Heyer), maar trouwde haar oudere zus Lore (Knef). Het huwelijk liep snel spaak omdat algauw bleek dat Lore aan waanvoorstellingen leed. Ze woont tegenwoordig alleen in een chique appartement in Berlijn. De enige persoon met wie Lore omgaat is Mucki (Wildgruber). Uitgerekend moet zij hem met een doorgesneden keel op bed vinden. Als de politie komt om de zaak te onderzoeken, is het lijk verdwenen. Niemand wil Lore's verhaal geloven, omdat bekend is dat zij door haar verslaving aan kalmeringsmiddelen aan hallucinaties lijdt. Per saldo is het eigenlijk tamelijk pijnlijk om twee grote filmsterren in zo'n povere geschiedenis te zien samenwerken. Het scenario is van Detlef Müller.

credits

Regie:
Sigi Rothemund
Cast:
Hildegard Knef, Horst Buchholz, Ulrich Wildgruber, Christoph Eichhorn, Ursula Heyer, Wolfgang Bathke, Robert Rober, Kristiane Kupfer, Edwin Marian
Scenario:
Detlef Müller
Productie:
Alexander Thies, Herbert Ballmann, Michael Esser
Muziek:
Axel Donner
Jaar:
1994
Genres:
Thriller, Misdaad
Trefwoorden:
Cop-story
Landen:
Duitsland

op televisie
0 uitzendingen

Tödliches Erbe (1994) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken