R.G. : Goupil voit rouge

1993, Jean-Claude Missiaen, 85 minuten

Frankrijk 1993. Misdaad van Jean-Claude Missiaen. Met o.a. Victor Lanoux, Jean-Pierre Kalfon, Jacques Penot, Jean-Claude Vouillaud en Stéphanie Marie.

VPRO Cinema

De directeur van een succesvolle platenfirma (Kalfon) heeft zijn petekind (Marie) en zijn beschermeling (Robert) uitgenodigd om de eerste paasdag bij hem op het platteland door te brengen. Die dag kent een dramatisch verloop: de jongeman en het dochtertje van de platenbaas worden door een onbekende ontvoerd. Goupil (Lanoux), de vader van de protégé, is ervan overtuigd dat de kidnappers het op hem gemunt hebben. Getroffen in zijn vaderliefde lanceert Goupil zich met gebogen hoofd in een reeks dolle en vruchteloze strafexpedities. Ongeloofwaardig scenario van Jacques Robert en Lanoux zelf, die beter zou moeten weten. De in 1989 gestarte serie liep in 1993 op zijn eind. Mono.

credits

Regie:
Jean-Claude Missiaen
Cast:
Victor Lanoux, Jean-Pierre Kalfon, Jacques Penot, Jean-Claude Vouillaud, Stéphanie Marie, Patrick Farru, Christian Bouillette, Emmanuelle Nataf, Benoît Robert, Benoöt Robert
Muziek:
Alain Jomy
Jaar:
1993
Alt. titels:
Renseignements généraux : Goupil voit rouge, Goupil voit rouge
Genres:
Misdaad
Trefwoorden:
Policier, Televisiefilm
Landen:
Frankrijk


op televisie
0 uitzendingen

R.G. : Goupil voit rouge (1993) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer