Marker

1995, Dennis Dugan, 60 minuten

Verenigde Staten 1995. Avonturenfilm van Dennis Dugan. Met o.a. Richard Grieco, Gates McFadden, Andy Bumatai, Keone Young en Nia Peeples.

VPRO Cinema

Pilot voor een (alweer) op Hawaii gesitueerde tv-serie van een uur met toekomstige vrijbuiter Richard DeMorra (Grieco) als de held, een losse arbeider uit New Jersey die onverwacht zijn vaders bezittingen erft, waaronder een surfplaats, maar ook diens schulden op Hawaii. Richard wordt zo`n beetje een moderne ronddolende ridder, een man van principes die de schurken te lijf gaat en opkomt voor de kleine man. Hij kan dan ook vrijwel altijd rekenen op hulp van de Hawaiianen, want zijn vader heeft als weldoener heel wat sporen achtergelaten. Escapisme van dertien in een dozijn; de afleveringen zijn wisselend van kwaliteit, afhankelijk van de sterkte of de zwakte van het scenario. Grieco, een soort Steve McQueen van het kleine scherm, is de troef. En aloha, de tropische pracht is steeds een pluspunt. McFadden (Dr. Beverly Crusher uit STAR TREK: THE NEXT GENERATION) is Grieco's knorrige pleegmoeder Kimba. Voor de komische noot zorgt Bumatai als de surfende strandschooier Danny Kahala. De reeks liep met dertien afleveringen precies één seizoen om daarna niet meer terug te keren.

credits

Regie:
Dennis Dugan
Cast:
Richard Grieco, Gates McFadden, Andy Bumatai, Keone Young, Nia Peeples, Michael Harris, Barbra Rhoades, Scott (Ace) Augafa, Carla Holmes
Muziek:
Mark Spiro
Jaar:
1995
Genres:
Avonturenfilm, Actiefilm, Misdaad
Trefwoorden:
Avonturenfilm
Landen:
Verenigde Staten


op televisie
0 uitzendingen

Marker (1995) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Reageer