Duitsland/Zwitserland/Verenigd Koninkrijk/Oostenrijk/Frankrijk 1990. Komedie van David Tucker. Met o.a. Ian Richardson, Christoph Waltz, Alexei Sayle, Jacques Sereys en Anita Zagaria.

VPRO Cinema

De idealistische Eurocraat Hans-Joachim Dorfmann (Waltz) gaat in Brussel werken voor het landbouwcommissariaat van de (toenmalige) EEG (tegenwoordig EU), dat wordt geleid door de verwaande Michael Spearpoint (Richardson, die zijn rol prachtig neerzet). Dorfmann ergert zich direct aan de profiteursmentaliteit van de Europese ambtenaren en vooral de niet geringe corruptie. Een mengsel van satire en klucht met af en toe wat amusante kwinkslagen, maar de multinationale rolbezetting geeft maar al te gemakkelijk aanleiding tot het generaliseren van nationale types. Deze Europudding werd uitgezonden als een vierdelige miniserie maar ook in acht delen op de Duitse tv door omroep ZDF (en beduidend langer: 432 minuten). Het scenario is van Malcolm Bradbury. Het camerwerk is van Ken Westbury. ook bekend als DANGER CORRUPTION.

credits

Regie:
David Tucker
Cast:
Ian Richardson, Christoph Waltz, Alexei Sayle, Jacques Sereys, Anita Zagaria, Sabine Weber, Judy Parfitt, Geoffrey Hutchings, Almanta Suska
Scenario:
Malcolm Bradbury
Productie:
Philip Hichcliffe, Ian Waren, Victor Glynn, Andrew Warren
Muziek:
John E. Keane
Jaar:
1990
Alt. titels:
Gravy Train, The
Genres:
Komedie
Trefwoorden:
Satire, Politiek, Klucht
Landen:
Duitsland, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Frankrijk

op televisie
0 uitzendingen

The Gravy Train (1990) is deze week niet op televisie. Log in om een abonnement aan te maken