Verenigd Koninkrijk 1994. Komedie van Angela Pope. Met o.a. Harriet Walter, Richard Hawley, Peter Davison, Shane MacGowan en Conieth Hill.

VPRO Cinema

Jim (Hawley), een Ier die automonteur is, deelt met drie maten een woning in Londen. Op zoek naar een vriendin reageert hij op een contactadvertentie. Zo ontmoet hij Charlotte (Walter). Aanvankelijk lijkt een relatie met haar op niets uit te draaien, maar enige tijd later is het Charlotte die contact met hem zoekt. Jim heeft er geen flauw benul van dat Charlotte is gehuwd met een steenrijke zakenman (Davison) die haar alles geeft, behalve datgene wat ze nodig heeft: liefde. Een ongewone love-story over twee zielen, die in hun gevoelsleven tekort komen. Hawley en Walter zijn geloofwaardig en spelen mooi in dit toch luchtig gehouden, goed geregisseerde liefdesdrama. Het scenario is van Ronan Bennett. Het camerawerk is van Gavin Finney.

credits

Regie:
Angela Pope
Cast:
Harriet Walter, Richard Hawley, Peter Davison, Shane MacGowan, Conieth Hill, John Keegan, Ray Nicholas, Joanne Wake, Doreen Mantle, Kika Mirylees, Bill French, Eamon Maguire, Lesley Taylor-Jones, Emma Hill, Marianne Hemming, Kevin Kibbey, Tony Lockwood
Scenario:
Ronan Bennett
Camera:
Gavin Finney
Muziek:
The Pogues, Shane MacGowan
Jaar:
1994
Alt. titels:
Man You Don't Meet Every Day, A
Genres:
Komedie, Romantiek
Trefwoorden:
Tragikomedie, Romantisch drama
Landen:
Verenigd Koninkrijk

op televisie
0 uitzendingen